Sport

Messi, Neymar şi Mbappe atacă un record al Barcelonei, din 2016! Tripleta magică, cifre extraterestre în startul sezonului

În stagiunea 2015-16, Messi și Neymar compuneau, alături de Suarez, un trident letal, care a izbutit 80 de goluri, iar acum vor să doboare performanța, la PSG, împreună cu Kylian Mbappe.
26.08.2022 | 19:42
Messi Neymar si Mbappe ataca un record al Barcelonei din 2016 Tripleta magica cifre extraterestre in startul sezonului
Tridentul MNM, Messi-Neymar-Mbappe vrea să doboare performanța unui alt trio de anvergură, în care locul francezului era luat, la FC Barcelona, de Suarez. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSG a început în forță noua stagiune în Franța, iar Messi, Neymar și Mbappe și-au făcut din plin datoria. Nu este de mirare că toată lumea se întreabă în momentul de față dacă alături de starul francez, cei doi buni prieteni, vor face din MNM un trident mai eficace decât celebrul MSN al Barcelonei.

Bariera de atins pentru Messi, Neymar și Mbappe este de 80 de goluri în campionat

În stagiunea precedentă, prima pentru el la PSG, Lionel Messi a fost departe de performanțele izbutite la FC Barcelona. Acum, lucrurile s-au schimbat radical.

ADVERTISEMENT

Argentinianul probează o formă de excepție cu numai câteva luni înainte de Campionatul Mondial. A marcat deja de patru ori și a oferit două pase decisive. Și aceasta în doar patru partide. Trei de campionat și Supercupa.

În plus, a rămas pe teren pe întreaga durată a partidei. Iar de pofta sa de joc s-a molipsit și Neymar jr, și el ieșit din letargia care-l adusese într-un război cu fanii.

ADVERTISEMENT

Dovada, cinci goluri și șase pase decisive izbutite în trei apariții în Ligue 1. Și șapte reușite și tot atâtea ”assist”-uri dacă punem la socoteală și Supercupa. Cele mai bune cifre ale sale într-un start de sezon de la sosirea în Europa!

Așadar, 11 reușite pentru cei doi. La care se adaugă alte 4 marcate de Kylian Mbappe. În condițiile în care francezul a ratat Supercupa și prima rundă de campionat.

ADVERTISEMENT

Tridentul Messi-Neymar-Mbappe are deja 12 goluri în actualul sezon

Dacă tragem linie, fie și dacă ne referim doar la campionat, tridentul Messi, Neymar, Mbappe (MNM) are deja 12 goluri din cele 17 izbutite de PSG. Iar dacă vor menține ritmul și media de până acum ar putea bifa 152 de reușite doar în campionat.

Așadar, să fie recordul celebrului trident MSN, Messi-Suarez-Neymar în pericol? Vorbim despre performanța din stagiunea 2015-16, atunci când cei trei au marcat de 80 de ori în LaLiga. Din care jumătate în contul lui Suarez.

ADVERTISEMENT

Și au avut împreună 130 de reușite în toate competițiile! Iar la acestea s-au adăugat nu mai puțin de 73 de pase decisive.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – AS Monaco: 2,20 este cota pentru „sub 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT