Sport

Un fost jucător al lui Real Madrid, acuze dure la adresa lui Messi: “Înșelător, provocator și inimaginabil de nepoliticos”

Messi este caracterizat drept ”înșelător, provocator și inimaginabil de nepoliticos” în autobiografia lui Jerzy Dudek, fost star al lui Liverpool. Ronaldo și Raul sunt și ei în vizorul ex-internaționalului polonez.
15.01.2022 | 17:23
Un fost jucator al lui Real Madrid acuze dure la adresa lui Messi Inselator provocator si inimaginabil de nepoliticos
ADVERTISEMENT

Leo Messi, Guardiola, Barcelona, ​​Raúl González Blanco și Cristiano Ronaldo. Sunt câțiva dintre jucătorii care sunt prezentați în termeni deloc plăcuți de Jerzy Dudek, portar emblematic pentru Liverpool și naționala Poloniei.

În vârstă de 48 de ani, fostul internațional polonez tocmai și-a publicat autobiografia. Și, bineînțeles, aceasta propune nu doar amănunte despre cariera sa pe care publicul nu le cunoștea până acum. Ci și analize dure și critici la adresa rivalilor, dar și a coechipierilor.

ADVERTISEMENT

Messi, provocator și lipsit de politețe

Dudek și-a încheiat cariera la Real Madrid. Acolo unde a stat însă mai mult în umbra lui Iker Casillas. Dar, evident, din autobiografia sa nu lipsesc detaliile despre episoadele din El Clasico pe care le-a prins.

Messi este prima sa țintă. ”Era înșelător (n.r. cu conotații legate de simulări) și provocator. La fel cum erau Barcelona și Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Erau în fiecare moment gata să te provoace. Și au făcut-o la perfecțiune. Acest lucru l-a rănit mult pe Mourinho, dar și întreaga echipă”.

L-am văzut pe Messi spunându-le lui Pepe și Ramos grosolănii pe care nu ți le poți imagina de la o persoană atât de liniștită și aparent agreabilă”, spune Dudek.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, arogant, Raul, egocentrist

Și dacă aceste cuvinte la adresa lui Messi și a rivalilor din Catalunya poate nu surprind, nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre colegii lui de vestiar. Chiar dacă ulterior îndulcește aprecierile.

Pe Raúl González Blanco l-a caracterizat folosind trei termeni, între care unul cu conotații negative: ”Era egocentrist, incredibil de competitiv și un câștigător ”, își amintește Dudek.

ADVERTISEMENT

În timp ce despre Cristiano Ronaldo spune: ”Este arogant, dar este un tip normal în afara terenului. Este vorba, mai mult sau mai puțin, despre modul în care oamenii îl percep”.

Mai apoi dezvoltă, referindu-se la cei doi marcatori de legendă ai lui Real Madrid: “Amândoi preferau ca echipa lor să câștige cu 2-1 cu golurile lor decât cu un 5-0 cu alți jucători care marchează.”

Dudek, eroul de la Istanbul

Firesc, dincolo de aprecierile referitoare la Messi și ceilalți jucători întâlniți în perioada Real Madrid, autobiografia sa pune accent și pe aparițiile la echipa națională. Ca și pe perioada petrecută la alte echipe mari din Europa.

La Feyenoord, cu care a câștigat titlul și Supercupa în Olanda, dar și titlul de Fotbalistul Anului, în 2000. El fiind primul stranier care a intrat în posesia trofeului.

Dar, mai ales, la Liverpool. La care, fără îndoială, performanța de referință o reprezintă câștigarea Ligii Campionilor, în 2005. Da, acel meci istoric în care englezii au întors de la 0-3 și s-au impus la penaltyuri. Dudek aparând două lovituri de pedeapsă, după ce a imitat mișcările lui Grobelaar din 1984.

Ultima în fața lui Shevchenko. În fața căruia mai parase de trei ori, în timpul regulamentar, și în două rânduri, în aceeași fază, la finele timpului regulamentar.

 

ADVERTISEMENT