Sport

Leo Messi, corigent în ultimele meciuri la PSG! Abia trece clasa cu media notelor din acest sezon

Lionel Messi a primit trei note de 4 din partea jurnaliștilor L'Equipe în trei din ultimele patru meciuri din Ligue 1. În cele 17 jocuri din acest sezon, cele mai multe note ale sale au fost de 4.
06.03.2022 | 18:06
Leo Messi corigent in ultimele meciuri la PSG Abia trece clasa cu media notelor din acest sezon
ADVERTISEMENT

Parisul a fost cuprins de euforie în momentul în care Lionel Messi s-a alăturat echipei lui Mauricio Pochettino în vara lui 2021, ideea unui parteneriat de vis cu Neymar și Kylian Mbappe entuziasmând la maximum imaginația fanilor. Numai că până în acest moment, argentinianul a fost departe de așteptările publicului de pe Parc des Princes și, mai ales, ale exigenților jurnaliști francezi.

Lionel Messi, corigent în peste jumătate din meciurile sezonului

Astfel, Messi nu a prea reușit să îi impresioneze pe reporterii singurului cotidian de sport din Hexagon, L’Equipe. Aceștia nu i-au acordat nota de trecere în mai bine de jumătate din meciurile în care a evoluat cel puțin 45 de minute, timpul minim necesar pentru a primi un calificativ.

ADVERTISEMENT

El a disputat 17 jocuri, dar în două dintre acestea, ambele împotriva lui Stade Reims, nu a fost notat. În celelalte 15 partide, Lionel Messi a primit opt note sub 5, care înseamnă prestație mediocră. Mai mult, în trei din ultimele sale patru partide din campionat, fotbalistul de 34 de ani a primit nota 4, adică nesatisfăcător, pentru evoluțiile sale: aseară, în confruntarea cu Nice, pierdută cu 1-0, în etapa a 25-a, în eșecul de la Nantes, scor 1-3, și în victoria cu Rennes, 1-0, din 11 februarie.

Singura prestație convingătoare din ultima perioadă a fost în succesul cu 3-1 în fața codașei Saint-Etienne, pentru care a fost răsplătit cu un 7, care înseamnă meci bun în codul de punctaj al ziariștilor L’Equipe.

ADVERTISEMENT
  • Două goluri a înscris Lionel Messi pentru PSG în cele 17 meciuri disputate în Ligue 1. În Champions League, are cinci goluri în șase apariții.

Messi, doar unul din mulțime în Ligue 1 pe baza notelor din L’Equipe

Cele mai slabe calificative primite de Messi au fost în partida tur cu Nice, încheiată la egalitate, 0-0, pe Parc des Princes și în victoria cu Lille, scor 2-1, din etapa a 12-a. În ambele situații, Balonul de Aur din 2021 a luat 3, adică meci prost.

ADVERTISEMENT

În total, în 15 jocuri, sud-americanul a primit patru note de 7, două note de 6, tradus prin satisfăcător, un 5, șase note de 4 și doi de 3. Astfel, media notelor lui Messi în actuala stagiune din Ligue 1 este de 5, ceea ce îl plasează tocmai pe locul 135 într-o ierarhie condusă de Teji Savanier, de la Montpellier, cu o medie de 6,2.

Dintre colegii lui Messi de la PSG, cel mai bine clasat este Marquinhos, pe locul al patrulea, cu o medie de 5,95, urmat de Idrissa Gueye, aflat pe poziția a 12-a, cu 5,79, și de Kylian Mbappe, pe locul 19, cu o medie de 5,70.

ADVERTISEMENT
Tags: