Fotbal international

Messi, regele golurilor şi al assisturilor în 2018. A terminat doar al cincilea în ierarhia Balonului de Aur!

22.12.2018 | 22:14
Messi regele golurilor si al assisturilor in 2018 A terminat doar al cincilea in ierarhia Balonului de Aur

Argentinianul Lionel Messi rămâne, la cei 31 de ani ai săi, un jucător incredibil, fiind regele golurilor şi assisturilor pe anul 2018 în campionatele de top ale Europei. Doar al cincilea în clasamentul Balonului de Aur, trofeu care a fost câştigat de croatul Luka Modric de la Real Madrid, starul Barcelonei are cifre de-a dreptul incredibile, care demonstrează clar că rămâne unul dintre cei mai buni jucători din lume, ân condiţiile în care în acest an a mai avut şi probleme medicale, lipsind câteva săptămâni, ultima dată cu acea gractură la braţ.

Lionel Messi a câştigat Gheata de Aur, trofeul acordat celui mai prolific atacant din Europa, dar pe baza unui punctaj bazat pe gradul de dificultate al competiţiei interne din care provine jucătorul şi are realizări senzaţionale. În noul sezon el a marcat 15 goluri şi a oferit 10 pase decsive. Este primul în topul marcatorilor din primele cinci campionate de vârf de pe continent, primul în clasamentul assisturilor şi tot primul într-o ierarhie combinată a golurilor cu pasele decisive.

Messi a avut cel mai bun sezon în 2012

Doar într-o statistică a şanselor create şi a driblingurilor reuşite Messia fost depăşit de doi francezi, Dmitri Payet la primul capitol şi noua perlă a lui Nice, Saint Maxim, 21 ani, în al doilea. Este clar că Lionel Messi înseamnă mai mult de jumătate din forţa Barcelonei, aşa cum la Real Madrid nu poate fi pusă sub semnul întrebării importanţa uriaşă pe care a avut-o în anii petrecuţi pe Santiago Bernabeu portughezul Cristiano Ronaldo.

Messi regele golurilor şi assisturilor în 2018. A câştigat a cincea oară Gheata de Aur, stabilind un record
Messi regele golurilor şi assisturilor în 2018. A câştigat a cincea oară Gheata de Aur

Cei doi jucători, rivali în ultimul deceniu la trofee cu echipele lor şi la cele în plan individual, au reprezentat, categoric, polii de referinţă la Barcelona şi Real Madrid şi este vizibil acest lucru doar privind cât de mult a scăzut forţa ofensivă a Realului, cu doar 24 de goluri marcate în această ediţie de campionat. Messi a avut cel mai bun sezon în 2012, atunci când totalul goluri-assisturi pare desprins de pe altă planetă, cu 73 de goluri marcate în cele 12 luni şi 29 de assisturi.