Fotbal international

VIDEO. Messi RISCĂ închisoarea! Cînd se dă sentinţa pentru evaziune

UPDATE, ora 15:56 / Messi a părăsit sala de judecată, mii de curioşi fiind în afara tribunalului să îl vadă pe starul catalan. Spaniolii scriu că o decizie în acest caz se va da vineri....
Autori: Claudiu Melinte, Marian Popovici | 02.06.2016 | 15:30

UPDATE, ora 15:56 / Messi a părăsit sala de judecată, mii de curioşi fiind în afara tribunalului să îl vadă pe starul catalan. Spaniolii scriu că o decizie în acest caz se va da vineri.


UPDATE 02.06.2016. Ora 15.00. Site-ul marca.com a publicat un material video din sala de judecată.

VEZI VIDEO AICI

UPDATE 02.06.2016. Ora 12:30. În loc să fie cu naţionala Argentinei în Statele Unite, la Copa America, Leo Messi este audiat la tribunalul din Barcelona. Starul catalanilor a mers împreună cu tatăl său în dimineaţa zilei de joi să dea declaraţii în dosarul în care cei doi sînt acuzaţi de fraudă fiscală.

Leo Messi şi tatăl său au fost puşi sub acuzare pentru faptul că nu au plătit taxe către fisc în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro. Acest lucru s-a întîmplat între anii 2007 şi 2009. Dacă va fi găsit vinovat, fotbalistul riscă închisoarea cu suspendare şi obligaţia de a plăti taxele, plus penalizările aferente.

“De bani se ocupă tata şi am deplină încredere în el. Eu numai joc fotbal, niciodată nu mă uit la actele pe care le semnez. Nu întreb de unde vin banii, nu ştiu decât că-i plăteşte clubul”, a declarat starul argentinian zilele trecute.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Leo Messi aşteaptă cu sufletul la gură sentinţa în dosarul în care e acuzat alături de tatăl său pentru evaziune fiscală. Procesul în care starul e acuzat că nu şi-a plătit taxele între 2007 şi 2009, a început marţi şi sentinţa va fi dată vineri.

Starul e în acest moment în cantonamentul Argentinei, echipă alături de care se pregăteşte pentru Copa America, turneu care se va desfăşura în Statele Unite.

Messi, împreună cu tatăl său, Jorge Horacio, au trei capete de acuzare la activ. Prejudiciul se ridică la 4,16 milioane de euro. Procurorii spanioli cer o pedeapsă de 22 de luni şi jumătate pentru Leo şi tatăl său şi amendă echivalentă cu suma care nu a fost plătită la stat

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi ar primi pedepse cu suspendare, în condiţiile în care se află la prima infracţiune.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!