Sport

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Robert Lewandowski, colegi de echipă! Cum este posibil un “11” de vis

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Robert Lewandowski, toţi în aceeaşi echipă. Pare visul megalomanic al unui şeic arab, însă este posibil doar în cazul echipei anului 2021, în ancheta celor de la IFFHS.
07.12.2021 | 17:07
Lionel Messi Cristiano Ronaldo si Robert Lewandowski colegi de echipa Cum este posibil un 11 de vis
ADVERTISEMENT

Anul 2021 se apropie de final, astfel că este momentul oportun pentru topuri, premii şi echipe ideale. Ca în fiecare an, IFFHS (Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului) a publicat primul “11” ideal, iar starurile nu puteau să rateze un loc.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Robert Lewandowski, colegi de echipă în primul “11” al anului 2021

Cei de la IFFHS au ales un sistem 4-3-3 pentru echipa anului 2021, în care intră nume grele precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski sau Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

În poartă a fost ales Gianluigi Donnarumma, campion mondial cu Italia şi actualul fotbalist al lui PSG. Portarul de 22 de ani încheie astfel un an de vis, în care a mai primit şi premiul “Iaşin”, dedicat celui mai bun goalkeeper.

Defensiva este formată din Achraf Hakimi (PSG/Maroc), Leonardo Bonucci (Juventus/Italia), Ruben Dias (Manchester City/Portugalia) şi Alphonso Davies (Bayern Munchen/Canada).

ADVERTISEMENT

La mijloc, IFFHS a mers pe mâna lui Jorginho (Chelsea/Italia), Kevin De Bruyne (Manchester City/Belgia) şi Lionel Messi (PSG/Argentina).

Atacul este unul stelar, format din Cristiano Ronaldo (Manchester United/Portugalia), Robert Lewandowski (Bayern Munchen/Polonia) şi Kylian Mbappe (PSG/Franţa).

ADVERTISEMENT

Cinci jucători au prins şi echipa ideală din 2020

Alphonso Davies, Kevin De Bruyne, Lionel Messi, Robert Lewandowski şi Cristiano Ronaldo s-au aflat în echipa ideală a IFFHS şi în 2020. Diferenţa este că anul trecut, starul lui PSG nu era trecut la mijloc, ci în atac.

PSG este echipa care dă cei mai mulţi jucători în 2021, cu patru nominalizaţi. Kylian Mbappe este singurul care a jucat întreg anul pe “Parc des Princes”, în timp ce Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi şi Lionel Messi au fost transferaţi în vară.

ADVERTISEMENT

Diferenţă faţă de clasamentul final al Balonului de Aur 2021

Surprinde absenţa lui Karim Benzema din echipa ideală a anului 2021, după ce atacantul francez s-a clasat pe locul 4 în clasamentul final al Balonului de Aur din acest an.

O altă absenţă importantă este cea a lui N’Golo Kante, clasat pe locul 5 în clasamentul Balonului de Aur 2021. Mijlocaşul francez de la Chelsea i-a luat faţa lui Cristiano Ronaldo, care a ocupat abia locul 6.

Din Top 10 al Balonului de Aur 2021 mai lipseşte Mohamed Salah. Egipteanul s-a clasat pe locul 7, la o distanţă apreciabilă faţă de Kevin De Bruyne, care a prins doar poziţia a 8-a.

ADVERTISEMENT