Fotbal international

Messi, Ronaldo și Maradona în cel mai tare 11 din istorie. Echipa ideală a France Football

14.12.2020 | 22:53
Messi Ronaldo si Maradona in cel mai tare 11 din istorie Echipa ideala a France Football
ADVERTISEMENT

Fotbaliști celebri precum Leo Messi, Cristiano Ronaldo și Diego Maradona au fost incluşi în cel mai tare 11 din istorie creat de revista franceză France Football.

Printre nominalizații la această echipă ideală s-a aflat și cel mai bun jucător din istoria României, Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, playmaker pur-sânge de mijlocul terenului a prins acest top select, fiind nominalizat pentru categoria “cel mai bun mijlocaș ofensiv din istorie”, alături de nume uriașe precum Diego Maradona, Ferenc Puskas, Pele, Roberto Baggio, Zinedine Zidane sau Andres Iniesta.

Dream Team-ul alcătuit de France Football îi are în componență pe Maradona, Messi și Ronaldo

La mijlocul lunii decembrie, France Football a anunţat cum arată echipa ideală pentru Balonul de Aur ‘Dream Team’, iar din acest 11 nu lipsesc numele grele ale istoriei fotbalului precum Diego Maradona, Leo Messi sau Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală este următoarea: Lev Yachine (Rusia) – Cafu (Brazilia), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) – Diego Maradona (Argentina), Lothar Matthaus (Germania), Xavi Hernandez (Spania), Pele (Brazilia) – Lionel Messi (Argentina), Ronaldo (Brazilia), Cristiano Ronaldo (Portugalia).

În această formație incredibilă nu și-au făcut loc alți jucători legendari precum Michel Platini, Zinedine Zidane, Johann Cruyff, Eusebio, Ronaldinho, Marco van Basten sau Thierry Henry.

ADVERTISEMENT

Acest exercițiu de imaginație realizat de France Football l-a nemulțumit pe fostul atacant camerunez Samuel Eto’o. Acesta a fost nemulțumit de faptul că a fost nominalizat pentru cel mai bun atacant dreapta, deși a jucat foarte puțin pe acea poziție, iar cele mai mari performanțe le-a avut din poziția de atacant central.

Din păcate, această echipă ideală a tuturor timpurilor nu-l mai prinde în viață pe probabil cel mai mare fotbalist din istorie, argentinianul Diego Armando Maradona, decedat la sârșitul lunii noiembrie, la vârsta de 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Superstarul care a strălucit la Campionatul Mondial din 1986 nu a câștigat niciodată ”Balonul de Aur”, trofeu decernat chiar de France Football, deoarece în vremea când argentinianul se afla pe culmi acest premiu era acordat doar jucătorilor europeni.

ADVERTISEMENT