Sport

Messi se pregătește pentru încă un Balon de Aur. Ce vrea să facă cu trofeul

Messi este pe cale să facă istorie pentru a 8-a oară. Vedeta Argentinei este principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur. Gala va avea loc la Paris.
28.10.2023 | 10:30
Messi se pregateste pentru inca un Balon de Aur Ce vrea sa faca cu trofeul
Lionel Messi este gata sa primeasca Balonul de Aur. foto:sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a devenit campion mondial cu echipa națională a Argentinei la finalul anului trecut și a cucerit cel mai prestigios trofeu în fotbal. Acest succes uriaș este doar o confirmare a geniului fotbalistic al lui Messi, și totodată îl propulsează în direcția unui record absolut în fotbalul mondial, cel de al optulea Balon de Aur din carieră.

Messi este favorit la câștigarea Balonului de Aur

Cu această nouă distincție care se anunță pentru Messi, el va depăși o altă legendă a fotbalului, Cristiano Ronaldo, și va ajunge la o impresionantă diferență de trei Baloane de Aur între ei. Messi deține deja recordul pentru cele mai multe trofee câștigate la gala Balonului de Aur, cu șapte trofee deja în palmaresul său. Acestea i-au fost acordate în anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și, mai recent, în 2021.

ADVERTISEMENT

“Lionel Messi plănuiește să realizeze cea mai tare fotografie din istorie. Fostul jucător de la PSG ar vrea să se pozeze cu toate cele opt Baloane de Aur, cu cele șase Ghete de Aur și cu trofeul Cupei Mondiale”, scriu francezii de la Foot Mercato.

În această ierarhie prestigioasă, Messi este urmat de Cristiano Ronaldo, care a strălucit în anii 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017, atunci când a câștigat, de asemenea, multiple Baloane de Aur. Această competiție constantă între cei doi giganti ai fotbalului a captivat întreaga lume și a dus la performanțe excepționale în carierele lor.

ADVERTISEMENT

Messi, susținut de către Ronaldo Nazario

Gala Balonului de Aur, care va avea loc luni la Théâtre du Châtelet din Paris, este un moment de mare așteptare pentru fani, fotbaliști și pasionați de fotbal din întreaga lume. Messi va primi trofeul de la nimeni altul decât legendarul Didier Drogba.

După ce va fi decorat cu cel de-al optulea Balon de Aur din carieră, Messi cu siguranță va păstra amintiri de neuitat ale acestui eveniment special. O fotografie de colecție, cu trofeul în mână, va fi un memento valoros pentru unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.

ADVERTISEMENT

“Balonul de Aur ar trebui să meargă la Lionel Messi, fără îndoială. Ceea ce a făcut la Cupa Mondială este special. Îmi aduce aminte de reușitele lui Pele și Maradonna”, a spus Ronaldo Nazario.

Ronaldo Nazario, cunoscut pentru abilitățile sale impresionante pe teren, a fost un adevărat maestru al fotbalului în epoca sa. Performanțele sale la nivel mondial și numeroasele trofee câștigate l-au plasat printre cei mai mari atacanți din istorie.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant legendar a jucat atât pentru Barcelona lui Messi, dar și pentru Real-ul lui Ronaldo. La Barcelona, Ronaldo Nazario a jucat între 1996 și 1997 și a reușit să înscrie 34 de goluri în 37 de partide. Pentru Madrid a jucat timă de 5 ani. între 2002 și 2007.

ADVERTISEMENT