Fotbal international

Messi se retrage temporar de la echipa națională. Nu a decis când revine

14.08.2018 | 19:49
Messi se retrage temporar de la echipa nationala Nu a decis cand revine

Messi se retrage temporar de la echipa națională! Relația bună pe care o are cu președintele Federeației Argentiniene de Fotbal a făcut ca retragerea să nu fie una definitivă. Starul argentinian a fost de acord să nu fie chemat de selecționerul Lionel Scaloni la următoarele meciuri amicale pe care le va disputa reprezentativa din America de Sud.

Starul argentinian a decis să se retragă pentru o perioadă de la națională și nu va juca în meciurile amicale din acest an, însă deocamdată nu a fost stabilită o dată la care Messi va reveni în tricoul “Pumelor”. Potrivit unor surse, Messi ar fi luat această decizie după ce în ultima vreme a fost tot mai mult ținta unor atacuri în presă, astfel că s-a gândit că i-ar prinde bine o pauză. Jucătorul Barcelonei a intenționat inițial să renunțe definitiv la echipa națională, dar a fost convins să renunțe la idee de către președintele Federației Argentiniene de Fotbal, cu care are o relație foarte apropiată.

Messi a vorbit cu antrenorul interimar Lionel Scaloni și a luat decizia să nu vină la partidele pe care reprezentativa sud-americană le va juca împotriva Guatemalei și Columbiei, partide care vor avea loc în Statele Unite ale Americii. Oficialii din fotbalul argentinian caută acum idei pentru un proiect ambițios, care să îl determine pe Messi să renunțe la ideea de a pleca definitiv de la națională și să se întoarcă în lot. Decizia decarului este una fermă, dar prietenia cu cei din conducerea Federației poate schimba lucrurile până anul viitor.

Messi se retrage temporar de la echipa națională

Președintele Federației Argentiniene de Fotbal a vorbit pentru prima dată despre viitorul lui Messi la echipa națională la sfârșitul lunii iulie, după ce starul argentinian a fost criticat vehement pentru eliminarea de la Campionatul Mondial 2018 în faza optimilor de finală în fața Franței.  Messi a fost desființat de presa din Argentina după eliminarea rușinoasă de la Mondialul din Rusia.  “A fost ultima Cupă Mondială a lui? Va căuta revanşa în Qatar, la 35 de ani şi posibil la finalul carierei? Ce se va întâmpla cu numărul 10?”, sunt întrebările ridicate de jurnaliștii sud-americani.

Claudio Tapia a fost de părere că Lionel Messi va continua să joace pentru reprezentativa Argentinei. “Cred că va juca în continuare. Iubeşte naţionala Argentinei foarte mult şi cred că, în interiorul lui, ce s-a întâmplat în Rusia a fost o lovitură pentru el. Argentina are nevoie de el. E cel mai bun jucător din lume, dar tot un om e. Îi dăm responsabilităţi care, mai târziu, se întorc împotriva lui, însă cu siguranţă are foarte multă încredere în el şi ştim ce îşi doreşte pentru echipa Argentinei. În termeni economici, el este foarte importat pentru federaţie”, a declarat președintele Federației Argentiniene de Fotbal.

Argentina a fost eliminată de Franța de la Campionatul Mondial 2018, în faza optimilor de finală, cu scorul de 4-3. Căpitanul naţionalei Argentinei a reuşit două pase de gol în duelul din optimile de finală, dar a plecat printre primii de pe gazonul arenei din Kazan după ce i-a salutat pe Paul Pogba, Kylian Mbappe şi Adil Rami.