Fotbal international

Messi și Lewandowski au continuat războiul început la Balonul de Aur. Cum și-a umilit argentinianul rivalul în meciul direct de la Mondiale. Video

Lionel Messi și Robert Lewandowski au avut un moment tensionat în meciul decisiv pentru calificarea în optimi dintre Argentina și Polonia.
30.11.2022 | 23:59
Messi si Lewandowski au continuat razboiul inceput la Balonul de Aur Cum sia umilit argentinianul rivalul in meciul direct de la Mondiale Video
Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur în 2021 în fața lui Robert Lewandowski cu doar 33 de puncte. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Lionel Messi și Robert Lewandowski merg braț la braț în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, însă cele două staruri au continuat șicanele pe teren.

Argentina – Polonia a oferit un nou episod al războiului rece dintre Lionel Messi și Robert Lewandowski

O planetă întreagă a așteptat duelul dintre Lionel Messi și Robert Lewandowski, după ce polonezul a declarat că el merita să câștige Balonul de Aur în 2021, în detrimentul starului argentinian. Decizia FIFA a fost extrem de constestată la acel moment.

ADVERTISEMENT

De atunci, relațiile dintre Messi și Lewandowski s-au răcit considerabil, iar acesta a fost primul meci direct dintre cei doi de la acel moment.

Dacă în primele 90 de minute cele două staruri nu prea s-au întâlnit pe teren, în prelungiri Messi a încercat să îl umilească pe golgheterul Poloniei cu un dribiling. A fost momentul în care Lewandowski l-a faultat, spre nemulțumirea argentinianului.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski și-a cerut apoi scuze și i-a întins mâna lui Lionel Messi, însă argentinianul a refuzat și i-a dat beste braț. I-a întors apoi spatele polonezului, ignorându-l pur și simplu.

Totuși, la finalul meciului, cei doi mari jucători au avut un scurt dialog, surprins și de camerele de luat vederi. Lewandowski s-a dus la Messi și l-a îmbrățișat, apoi i-a șoptit ceva la ureche. Messi nu a părut foarte încântat de acest gest, a dat să plece, dar pe urmă s-a întors către polonez pentru a-i da o replică tot la ureche. Ce i-a spus nu se poate ști, pentru că, precaut, și-a acoperit gura cu căușul palmelor.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi consideră că Robert Lewandowski trebuia să primească Balonul de Aur în 2020

Sunt de notorietate relațiile reci dintre cei doi mari jucători, iar punctul de plecare a fost acordarea Balonului de Aur pe anul 2021. Deși toată lumea era de părere că polonezul merita să primească trofeul, după numărarea voturilor a ieșit învingător argentinianul.

Lionel Messi a declarat că Robert Lewandowski merita mai degrabă să primească Balonul de Aur în anul 2020, când trofeul nu a mai fost decernat din cauza pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Lewandowski nu a primit foarte declarația lui Messi: „Nu sunt atât de entuziasmat să primesc premiul pentru 2020. Sper că această declaraţie să fie un sinceră şi politicoasă din partea unui mare jucător, nu doar cuvinte goale”.

La o lună de la decernarea marelui trofeu, Robert Lewandowski a primit titlul The Best la premiile FIFA, însă în cadrul anchetei Lionel Messi nu l-a votat pe starul naționalei Poloniei. Voturile au fost acordate de către jurnaliști. selecţioneri şi căpitanii de echipă ale primelor reprezentative.

„M-am gândit în ultimul timp și am ajuns la concluzia că premiul FIFA The Best este mai important ca Balonul de Aur. Doar jurnaliștii votează pentru Balonul de Aur, nu e o certificare clară. La FIFA The Best, votează și antrenorii și jucătorii. Ei știu cel mai bine să pună în balanță toate criteriile obiective. La Balonul de Aur, el a zis că ar vota pentru mine, dar nu a făcut-o. Nu am regrete, e decizia lui”, a comentat atacantul decizia lui Messi de a nu-l vota.

Lionel Messi și Robert Lewandowski ar putea fi colegi la Barcelona

Xavi încearcă să îl readucă pe Lionel Messi la Barcelona. Decarul lui PSG își termină contractul în vară, iar din iarnă poate semna cu orice echipă. Astfel, Messi ar putea fi coleg la Barcelona cu Robert Lewandowski: „Dacă Leo vrea să se întoarcă la Barcelona, cu siguranță. De ce nu? Continuă să fie numărul 1. Mi-ar plăcea să-i antrenez pe oricare dintre cei mari. Pe cei din Franța, de exemplu.

Mi-ar plăcea să-i antrenez pe Mbappe, Neymar, Messi, acest tip de fotbaliști. Oricare dintre ei ar aduce un plus Barcelonei, dar este foarte greu”, a declarat fostul coechipier al lui Messi, pentru Mundo Deportivo.

Javier Tebas, președintele La Liga a explicat că o revenire a lui Messi la Barcelona este un scenariu posibil: „Depinde de cât cere Messi. Totul contează în funcție de aceste circumstanțe. Dacă toate trei sunt îndeplinite, iar în plus va fi și o sumă accesibilă pentru Barcelona, Messi ar putea semna. Totul depinde de cât câștigă el. Dacă câștigă cât a câștigat înainte, nu este viabil să se întoarcă”, a spus oficialul conform sport.es.

ADVERTISEMENT