Sport

Messi și Pique, implicați într-un nou scandal cu UEFA! Acuzații serioase

Messi și Pique sunt implicați într-un scandal serios în Spania. Foștii fotbaliști de la Barcelona ar fi primit bani de la UEFA în timpul pandemiei de COVID
22.05.2024 | 11:20
Messi si Pique implicati intrun nou scandal cu UEFA Acuzatii serioase
Messi, acuzat de deturnare de fonduri de la UEFA. Probleme mari pentru fostul jucător de la Barcelona
ADVERTISEMENT

Foștii jucători de la Barcelona, Lionel Messi și Gerard Piqué, ar putea avea probleme mari în Spania. Cei doi i-ar fi cerut lui Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, să găsească o soluție împreună cu președintele UEFA, Aleksander Čeferin, pentru a diminua pierderile salariale din timpul pandemiei COVID-19.

Messi și Pique, suspectați de tenativă de deturnare de fonduri

În 2020, pandemia COVID-19 a impins mai multe cluburi din Europa să recurgă la reduceri salariale pentru a evita problemele financiare serioase. Asta s-a întâmplat și la Barcelona, care nu stătea oricum bine cu banii. Lionel Messi și Gerard Piqué ar fi încercat să “dribleze” aceste pierderi salariale.

ADVERTISEMENT

Publicația The Objective din Spania a scos la iveală mai multe conversații dintre Luis Rubiales, din care reiese o tentativă de deturnare a fondurilor UEFA destinate Federației Spaniole de Fotbal. Această faptă ar putea reprezenta trafic de influență.

Rubiales ar fi vorbit cu Messi și Piqué, iar o parte din banii proveniți de la UEFA trebuiau să fie redirecționați foștilor jucători de la Barcelona pentru a compensa pierderile salariale din timpul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Este important pentru noi să îi avem pe Messi și pe ceilalți alături de noi. Nu trebuie să investim niciun ban. Tot ce trebuie să facem este să schimbăm destinația și să continuăm să dăm bani cluburilor tinere…

Singurul lucru pe care mi l-au spus (n.r. Piqué și Messi) este: ‘Vă rog, nimeni nu trebuie să știe despre ce vorbim, pentru că, dacă oamenii află, ne vor ucide’. Ei sunt foarte atenți ca nimeni să nu știe că vor banii pe care i-au pierdut. Sunt îngrijorați de asta. Trebuie să rămână confidențial”, ar fi spus Luis Rubiales, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Čeferin i-a răspuns fostului șef de la Federația Spaniolă: “Nici măcar câinele său nu va afla”. Din aceste discuții reiese că cei doi au pus la cale un plan bine gândit pentru a-i mulțumi pe foștii jucători de la Barcelona.

Nu se știe încă dacă Lionel Messi și Gerard Piqué au pus mâna pe banii care în mod normal ar fi trebuit să ajungă la Federație. Cel mai probabil se vor afla informații suplimentare în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Messi va juca la Copa America

Pe plan sportiv, Messi o duce foarte bine. Începutul de sezon de vis din MLS i-a adus o convocare la naționala Argentinei pentru Copa America. “Pumele” sunt într-o grupă cu Canada, Chile și Peru. Lionel Messi speră să obțină al treilea titlu major cu țara sa după Copa America din 2021 și Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT
Tags:
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”