Fotbal international

Messi și Szczesny, pariu incredibil pe bani înainte de penalty-ul din Argentina – Polonia: „I-am spus că-i dau 100 de euro”. Video

Wojciech Szczesny a mărturisit la finalul partidei Argentina - Polonia 2-0 că a făcut un pariu pe bani cu Lionel Messi înaintea penalty-ului ratat de argentinian.
01.12.2022 | 10:18
Messi si Szczesny pariu incredibil pe bani inainte de penaltyul din Argentina  Polonia Iam spus cai dau 100 de euro Video
Lionel Messi și Wojciech Szczesny au făcut un pariu pe bani în Argentina - Polonia. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost aproape să o aducă pe Argentina în avantaj încă de la pauză, însă superstarul lui PSG a fost ghicit de Wojciech Szczesny de la punctul cu var. La finalul înfrângerii cu sud-americanii, portarul polonez a dezvăluit că a făcut un pariu pe bani înainte ca „centralul” Danny Makkelie să ia o decizie cu privire la acordarea loviturii de pedeapsă.

Lionel Messi și Wojciech Szczesny, pariu făcut pe teren în Argentina – Polonia 2-0

Portarul lui Juventus era convins că Danny Makkelie nu va acorda lovitură de pedeaspă după ce va merge să revadă faza în care Lionel Messi a fost lovit de jucătorul dintre buturile Poloniei. Astfel, Wojciech Szczesny a ținut să parieze pe bani cu egalul lui Diego Maradona în tricoul Argentinei.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Danny Makkelie a dictat lovitură de la 11 metri, însă Lionel Messi nu a profitat, fiind urmărit de ghinion de la punctul cu var la Campionatele Mondiale. Atât Argentina, cât și Polonia au acces în optimile de finală ale turneului final din Qatar.

„Am vorbit înainte de penalty cu Messi și i-am spus că-i dau 100 de euro dacă arbitrul va dicta penalty. Așa că am pierdut pariul. Nu știu dacă e permis să faci asta la Campionatul Mondial, probabil voi fi suspendat, dar nu-mi pasă de asta acum. Oricum, nu o să-i dau banii.

ADVERTISEMENT

Nu-i pasă lui de 100 de euro, cred că are destui bani”, a spus Szczesny la finalul partidei. În optimi, Argentina o va înfrunta pe Australia, sâmbătă, 3 decembrie, ora 21:00, în timp ce Polonia va juca, duminică, 4 decembrie, ora 17:00 împotriva Franței.

Wojciech Szczesny, al doilea penalty apărat la Cupa Mondială din Qatar

Deși a fost cel care a comis lovitura de la 11 metri, Wojciech Szczesny și-a spălat păcatele și a reușit să-i administreze lui Lionel Messi a doua ratare de la 11 metri la Campionatele Mondiale. Portarul lui Juventus nu este la prima paradă la turneul final din Qatar.

ADVERTISEMENT

Cotat la 13 milioane de euro de Transfermarkt, goalkeeper-ul polonez a scos o lovitură de pedeapsă și în meciul cu Arabia Saudită, scor 2-0. Wojciech Szczesny l-a ghicit pe „decarul” naționalei Arabiei Saudite, marcator în surpriza cu Argentina, dar și cu Mexic, Salem Al Dawsari.

„Ai nevoie de un penalty apărat? Doar sună-l pe tipul ăsta!”, a fost reacția FIFA, după al doilea penalty apărat de portarul polonez, care a devenit doar al doilea goalkeeper din istorie care apără de la punctul cu var după ce tot el a comis faultul.

ADVERTISEMENT

Pariurile sunt interzise jucătorilor la Campionatul Mondial din Qatar

Regulile riguroase pe care le-au aplicat oficialii qatarezi la Campionatul Mondial 2022 nu aveau cum să omită eventualele pariuri ale fotbaliștilor. Conform regulamenteului FIFA, sportivilor le este „interzis să participe, direct sau indirect, la pariuri, jocuri de noroc, loterie” ce au în prim-plan sportul rege.

În cazul în care vor exista vinovați sancțiunile sunt drastice. Fotbaliștii ar urma să fie amendați cu cel puțin 87.000 de lire sterline sau ar putea să fie suspendați până la trei ani. Totuși, este puțin probabil ca natura pariului dintre Lionel Messi și Szczesny să intre în atenția organizatorilor.

ADVERTISEMENT