Fotbal international

Mesut Ozil a comis-o din nou! Televiziunea chineză a interzis meciul lui Arsenal cu Manchester City din cauza declarațiilor mijlocașului

15.12.2019 | 15:50
Mesut Ozil a comiso din nou Televiziunea chineza a interzis meciul lui Arsenal cu Manchester City din cauza declaratiilor mijlocasului
ADVERTISEMENT

Mesut Ozil a vorbit despre situația musulmanilor din China și a atras atenția asupra persecuțiilor la care sunt supuși aceștia. Chinezilor nu le-au picat bine declarațiile făcute de mijlocașul „tunarilor”, astfel încât au decis să nu mai transmită duelul dintre Manchester City și Arsenal.

Televiziunea chineză a interzis meciul lui Arsenal din cauza declarațiilor lui Mesut Ozil

Mesut Ozil a făcut mai multe declarații despre soarta musulmanilor din China pe care i-a denumit „războinici care rezistă persecuţiei”, iar mijlocașul „tunarilor” a creat o adevărată controversă.

ADVERTISEMENT

„Le închid școlile, le ard toate cărțile religioase. Bărbații musulmani sunt trimiși să muncească departe de familie, iar femeile sunt obligate să se mărite cu bărbații chinezi. Ei nu spun nimic și sunt adevărați războinici care rezistă persecuției”, a declarat Mesut Ozil.

Televiziunea chineză a interzis meciul dintre Manchester City și Arsenal și l-a înlocuit cu cel al lui Tottenham. Conducerea „tunarilor” s-a dezis de comentariile lui Mesut Ozil și a oferit un răspuns prin care să încerce să repare greșeala mijlocașului german.

ADVERTISEMENT

„Lucrurile exprimate de el sunt în totalitate doar părerile lui Ozil. În calitate de fotbal, Arsenal întotdeauna a aderat la principiul de a nu se implica în politică”, a fost reacția clubului.

Declarațiile lui Ozil au fost cenzurate

Declarațiile conducerii lui Arsenal au fost puse inițial pe Weibo, echivalentul a Facebook în China, care este puternic cenzurat, iar declarațiile lui Mesut Ozil nu se mai găsesc.

ADVERTISEMENT

Presa din China a condamnat acuzațiile lui Mesut Ozil, iar Federația Chineză de Fotbal a considerat inacceptabile și false declarațiile mijlocașului.

Mai mult decât atât, chinezii au declarat că sentimentele fanilor asiatici au fost rănite și vor protesta împotriva cuvintelor rostite de Ozil.

ADVERTISEMENT
  • 22.000.000 de euro este cota de piață a lui Mesut Ozil, conform transfermarkt.com
Tags: