Fotbal international

Mesut Ozil a dezvăluit motivul pentru care nu s-a transferat la Barcelona. Cine s-a opus mutării

10.04.2020 | 11:33
Mesut Ozil a dezvaluit motivul pentru care nu sa transferat la Barcelona Cine sa opus mutarii
ADVERTISEMENT

Fostul internațional german Mesut Ozil, care este în continuare jucătorul echipei Arsenal Londra, a dezvăluit pentru cotidianul spaniol Marca faptul că a fost foarte aproape de a semna în 2010 cu Barcelona, adică tocmai cu dușmanul de moarte al lui Real Madrid!

Mesut Ozil a făcut un Mondial excelent în 2010 şi a intrat pe lista Barcelonei

Nu s-a întâmplat acest lucru și germanul de naționalitate turcă avea să joace timp de trei ani pe Santiago Bernabeu, din 2013 transferându-se în Premier League.

ADVERTISEMENT

Mesut Ozil a făcut un turneu final de CM foarte bun în 2010, în Africa de Sud și după competiția majoră organizată în premieră de continentul negru au început să apară ofertele.

Mesut Ozil și-ar fi dorit să joace la Barcelona

Numai cluburi de înalt nivel, precum Barcelona și Real Madrid din La Liga, Arsenal și Manchester United din Premier League și Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Mesut Ozil recunoaște că a fost extrem de încântat de faptul că pe lista echipelor care îl doreau se afla Barcelona, pe care el o considera ca jucând cel mai frumos fotbal cu Pep Guardiola pe bancă.

A acceptat Real Madrid la insistențele lui Mourinho

”După Cupa Mondială din 2010, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern și Manchester United m-au dorit. Clubul meu favorit a fost Barcelona. Nicio altă formație nu juca un fotbal atât de frumos.

ADVERTISEMENT

Am crezut că voi semna cu Barcelona. Dar Guardiola nu m-a apreciat deloc. S-a dus în vacanță și nu a mai vorbit deloc cu mine. Între timp, am discutat cu Mourinho, care era insistent și m-a dorit cu adevărat. În final, am decis să mă transfer la Real Madrid”

A fost un bun jucător de tenis de masă

Mesut Ozila povestit și despre a doua pasiune sportivă a sa, manifestată în copilărie, dar până la urmă dragostea de fotbal a învins. ”Am fost bun la tenis de masă. Am jucat în școală când aveam 11 sau 12 ani. Am renunțat la fotbal pentru trei luni. Mi-am învins toți adversarii din primul meu turneu.

ADVERTISEMENT

Nu era chiar ceea ce voiam să fac eu. M-am îndrăgostit apoi de fotbal. Dar la vremea respectivă mă distram mai mult în competițiile de tenis de masă”.

ADVERTISEMENT