Fotbal international

Mesut Ozil, sunat de președintele Erdogan! Turcii l-au onorat în orașul natal al părinților

24.07.2018 | 14:57
Mesut Ozil sunat de presedintele Erdogan Turcii lau onorat in orasul natal al parintilor

Jucătorul formației Arsenal Londra, Mesut Ozil, care s-a retras cu scandal din echipa națională a Germaniei după Campionatul Mondial din Rusia, a fost sunat de președintele Turciei. Conform publicației germane Bild, Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe fotbalist de susținerea sa, după ce Ozil a fost criticat pentru că s-a pozat cu oficialul turc.

”L-am sunat și am vorbit cu el aseară. Atitudinea lui a fost naționalistă. Nu au putut accepta poza noastră. Îl sprijin pe Mesut după toate comentariile apărute”, a declarat Erdogan. Pe rețelele de socializare a circulat o poză cu Mesut Ozil și președintele Turciei, care a stârnit mânia fanilor nemți. De remarcat că fotografia a fost una îndelung contestată și pentru că a apărut în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale care au avut loc în Turcia.

Mijlocașul Mesut Ozil a fost sunat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după ce s-a retras din naționala Germaniei din cauza criticilor
Mijlocașul Mesut Ozil a fost sunat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după ce s-a retras din naționala Germaniei din cauza criticilor

Mesut Ozil are o stradă cu numele său în Turcia după ce s-a pozat cu președintele Erdogan

După ce s-a pozat împreună cu președintele Recep Tayyip Erdogan, Mesut Ozil a fost recompensat de oficilitățile orașului Dverek, unde s-au născut părinții săi, care au denumit o stradă cu numele fotbalistului de la Arsenal Londra.

Ilkay Gundogan şi Mesut Ozil au fost luaţi în colimator de fanii Germaniei după ce s-au pozat alături de preşedintele “otomanilor”, Recep Erdogan. Lui Gundogan i-au spart geamul de la maşină, în timp ce Ozil a fost jignit de fanii nemţilor.

Mesut Ozil a decis să se retragă de la naţionala Germaniei, după ce a fost unul dintre jucătorii cei mai aspru criticaţi atât înaintea cât şi după turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, competiţie la care Germania a fost imensa dezamăgire.  Campionii mondiali din 2014 au părăsit Mondialul încă din faza grupelor, situaţie nemaintâlnită în istoria participărilor la turneele finale de CM, după ce au pierdut cu Mexic şi Coreea de Sud şi au câştigat, norocos, în ultima secundă, în faţa Suediei.

Tags: