Fotbal international

Mesut Ozil vrea să plătească salariul mascotei concediate de Arsenal

06.10.2020 | 19:14
Mesut Ozil vrea sa plateasca salariul mascotei concediate de Arsenal
ADVERTISEMENT

Multe cluburi din Premier League au ales să se despartă de o parte dintre angajaţi, pentru a reduce cheltuielile în plină criză de coronavirus şi fără suporteri în tribune.

Arsenal nu a făcut excepţie şi şi-a concediat mascota clubului. Mai exact, pe Jerry Qui, omul care a îmbrăcat costumul de dinozaur în ultimii 27 de ani.

ADVERTISEMENT

Mesut Ozil, unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din lotul „tunarilor“, a sărit în ajutorul celui disponibilizat şi s-a oferit să îi plătească salariul, cât timp va continua să joace pe Emirates.

Jerry Qui, omul din spatele mascotei lui Arsenal, a fost concediat. Mesut Ozil vrea să îi achite salariul

Gunnersaurus (n.r. – tunarosaur, într-o traducere aproximativă) este numele mascotei lui Arsenal. Un dinozaur verde îmbrăcat în echipamentul clubului, care a fost alături de „tunari“ întotdeauna. De 27 de ani, costumul emblematic a fost purtat de Jerry Qui, dar acesta a fost disponibilizat recent de club.

ADVERTISEMENT

Fără fani pe stadion, oficialii de pe Emirates s-au gândit că nu mai este nevoie de serviciile lui Qui şi l-au concediat, motivând că este nevoie de reducerea cheltuielilor, pentru că bugetul a fost afectat de criza provocată de pandemie.

Asta în condiţiile în care Arsenal a plătit nu mai puţin de 50 de milioane de euro pentru aducerea lui Thomas Partey de la Atletico Madrid în această fereastră de transferuri.

ADVERTISEMENT

Mesut Ozil a reacţionat rapid la aflarea veştii şi s-a oferit să achite el salariul lui Jerry Qui, un adevărat simbol pentru clubul londonez.

„M-a mâhnit faptul că Jerry Qui, faimoasa şi loiala noastră mascotă Gunnersaurus şi parte integrantă a clubului, a fost disponibilizat după 27 de ani. De aceea, mă ofer să rambursez lui Arsenal salariul complet al omului nostru mare şi verde, cât timp voi fi jucătorul lui Arsenal“, a scris Ozil pe contul personal de Twitter.

ADVERTISEMENT

Fanii au păreri împăţite

Fanii formaţiei de pe Emirates nu au fost însă prea convinşi de intenţiile bune ale mijlocaşului. Ei l-au acuzat că face o mişcare ieftină de PR şi i-au reproşat faptul că nu a fost de acord cu o reducere salarială atunci când i-a fost propusă.

Mai mult, unul dintre suporteri i-a propus neamţului să îmbrace chiar el costumul de dinozaur, „ca să facă ceva util pentru club“.

Totuşi, o bună parte a fanilor l-au felicitat pe Ozil pentru iniţiativă. Mijlocaşul este unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti din lotul lui Arteta, dar performanţele lui din teren au lăsat de dorit în ultima perioadă.

Contractul lui Ozil cu Arsenal, care se ridică la aproximativ 19 milioane de euro pe sezon, va expira în iunie 2021.

Conform presei engleze, deşi Jerry Qui a fost concediat, mascota Gunnersaurus va reveni la meciurile lui Arsenal odată cu suporterii din tribune, dar nu se ştie însă cine îi „va da viaţă“. Simultan, fanii londonezi au deschis o pagină de donaţii pentru Qui, unde s-au strâns deja 9.000 de lire sterline în prima zi de la aflarea veştii disponibilizării sale.

ADVERTISEMENT