News

Meteorit prăbușit în județul Iași! Profesor de fizică: „S-a resimțit un zgomot puternic”

24.05.2020 | 11:55
Meteorit prabusit in judetul Iasi Profesor de fizica Sa resimtit un zgomot puternic
ADVERTISEMENT

Un meteorit s-a prăbușit în județul Iași! Acesta este anunțul făcut de profesorul de fizică Silviu Gurlui de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Cadrul didactic nu a ezitat și a scris despre eveniment pe o rețea de socializare, dar pentru a-și susține cuvintele a publicat și fotografii cu bucăți din acesta.

Meteorit prăbușit în județul Iași!

„Se pare ca avem un nou fragment (de meteorit, etc) cazut in Iasi! Cu un an in urma, deasupra Iasului un meteorit se dezintegra la mare inaltime si a produs un zgomot puternic pe o raza de cel putin 80 Km.

ADVERTISEMENT

Astazi, se pare ca s-a intimpla din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iasi, s-a resimtit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari.

Profesor de fizică: „S-a resimțit un zgomot puternic”

In perimetrul satului Ipatele, com Ipatele casele/cladirile nu ar fi vibrat atit de tare dar pe acoperisul unei case au fost recuperate bucati de rocă; negricioase.

ADVERTISEMENT

Una prezintă irizatii argintii, friabile; – dupa cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat.

Urmeaza sa le preiau si sa le investighez. Dupa primele informatii, ar rezulta ca a fost din nou un meteorit, directia de cadere ar fi fost Scanteia-Ipatele-Tibanesti-Tansa/Voinesti”, a scris profesorul pe Facebook .

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil fragmentele au lovit violent acoperişul unei case şi apoi au ricoşat într-un copac apropiat, mai spune expertul.

„Dupa zgomotul puternic de la impactul cu acoperisul a urmat zgomotul undei de soc din aer. Ar fi fost 1-2 secunde declalaj temporal intre cele doua evenimente. Mentionez ca zgomotul l-am putut receptiona de la Bacau”, a precizat profesorul.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că nu este pentru prima oară când un astfel de incident are loc în judeţul Iaşi. În luna iulie, anul trecut, un meteorit ce avea în jur de de 8 kilograme s-a dezintegrat, iar fragmente din acesta au ajuns pe pământ.

 

ADVERTISEMENT
Tags: