News

Meteorologii anunță cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară

05.04.2020 | 10:47
Meteorologii anunta cod galben de vant puternic in mai multe judete din tara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul dimineții de duminică, 5 aprilie, o atenționare cod galben de vânt puternic care vizează mai multe județe de pe teritoriul României. Meteorologii transmit că această avertizare va rămâne valabilă și în cursul zilei de luni, 6 aprilie, dar în mai puține regiuni.

Cod galben de vânt puternic în sud și sud-estul țării

În această dimineață, la ora 8:00, a intrat în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului care vizează mai multe județe din sudul și sud-estul teritoriului. Potrivit meteorologilor avertizarea este valabilă până diseară, duminică, 5 aprilie, la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei şi estul Olteniei sunt regiunile în care vântul va atinge la rafală 55 – 70 km/h. De asemenea, în intervalul menționat vor exista intensificări ale vântului şi în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp şi în general la viteze mai reduse.

Atenționare meteorologică cod galben de vânt puternic și luni, 6 aprilie

ANM a mai transmis că o avertizare cod galben de intensificări ale vântului va fi valabilă și pe parcursul zilei de luni, 6 aprilie, dar de data aceasta va viza mai puține regiuni. Este vorba de judeţele Constanţa, Tulcea, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că acest cod galben de vânt va intra în vigoare la ora 6:00 și va fi valabil până seara, la ora 20:00. Conform meteorologilor vântul va avea intensificări și va atinge la rafală până la 55-60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea.

Totodată, în zonele montane și submontane din județele Caraș-Severin și Mehedinți vântul va sufla mai intens și va atinge la rafală 75-80 km/h.

ADVERTISEMENT

În plus, meteorologii avertizează că vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 şi 50 km/h în cursul nopţii de duminică spre luni (5/6 aprilie), pe litoral şi pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) şi în regiunile sudice şi sud-vestice.

Cum va fi vremea în perioada sărbătorilor pascale

„Luna aprilie are acum semnalul unor temperaturi apropiate de normă sau chiar ușor peste. Pentru săptămâna care prinde și Floriile, semnalul este cu temperaturi peste normal în toată țara, dar mai ales pe partea de est și sud-est (Moldova, Muntenia, Dobrogea).

În cele mai calde zile temperaturile pot depăși 20 de grade. În săptămâna care prinde și Paștele, semnalul este asemănător, cu temperaturi, în medie, peste normalul perioadei, mai ales în zonele de câmpie”, a declarat directorul executiv al ANM Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM.