ADVERTISEMENT
News

Meteorologii anunță o noapte tropicală în România. Zonele unde vom avea temperaturi extrem de ridicate

Autor: Adrian Baciu | 31.07.2020 | 09:48
Meteorologii anunță o noapte tropicală în România. Zonele unde vom avea temperaturi extrem de ridicate
Prognoza meteo pentru perioada 29 mai - 2 iunie. Cum va fi vremea de Ziua Copilului. Foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că România va trece printr-o noapte tropică, cu temperaturi extrem de ridicate.

ADVERTISEMENT

Din cauza valorilor care se vor înregistra în următoarea perioadă, disconfortul termic va fi unul extrem de accentuat, iar unele persoane ar putea avea de suferit.

În ceea ce privește perioada din timpul zilelor, temperaturile vor fi din nou caniculare și vineri, cu frecvente valori de 36-37 de grade.

ADVERTISEMENT

Urmează o noapte tropicală în România. Zonele unde vom avea temperaturi foarte ridicate

Încălzirea aerului din ultimele zile, dar și a scoarței terestre, va face ca unele zone ale țării să se confrunte cu un aer irespirabil și pe parcursul nopților.

Astfel, conform ANM, noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/1 august) va fi una cu adevărat tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade în mai multe zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Canicula din timpul zilei se va menține în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei, regiuni unde temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Și noaptea trecută a fost una cu valori apropiate de zonele tropicale ale globului, cu frecvente minime de 23, 22 și 21 de grade în Câmpia Română, Dobrogea și sudul Moldovei.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis și o informare de instabilitate

În paralel cu aerul călduros din sud și sud-est, o bună parte din România se va confrunta și cu perioade de instabilitate atmosferică. Astfel, de pe 31 iulie de la ora 12:00, până pe 1 august ora 02:00, va ploua torențial în multe zone.

Mai exact, în sud-vestul, sudul, estul țării și local în centru, instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!