News
notix pixel id

Meteorologii au emis cod galben! Harta zonelor în care vor lovi furtunile

14.08.2019 | 11:30
Meteorologii au emis cod galben! Harta zonelor în care vor lovi furtunile
Ploile vor lovi de la ora 12:00 până mâine dimineață. Sursa foto: ZiarMM

Meteorologii au emis un cod galben de furtuni valabil pentru mai bine de jumătate din țară. Ploile își vor face simțite prezența de astăzi, 14 august, începând cu ora 12:00 până mâine, 15 august, ora 10:00. Se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, precum și ploi cu aspect de vijelie, descărcări electrice și posibile căderi de grindină în regiunile înalte.

Cod galben de ploi în 32 de județe din țară

Județele vizate de avertizarea meteorologică emisă astăzi de ANM sunt: Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Botoșani, Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Caraș Severin și Timiș.

Instabilitatea atmosferică va fi una accentuată în special în vestul și nord-vestul României, unde cantitățile de apă pot depăși 40 de litri pe metrul pătrat. Rafalele vântului vor depăși aici 70 de kilometri la oră, iar temporar peste 90 de kilometri la oră, mai ales în localitățile de deal și de munte.

cod galben furtuni
Cod galben de furtuni pentru 32 de județe. Sursa foto: ANM

Căldura va continua și în septembrie

În București, astăzi sunt anunțate 33 de grade ca maximă, iar de mâine temperaturile vor scădea. Apar și în Capitală înnorări mâine, 15 august, în special după amiază. Joi și vineri vor fi 31, respectiv 26 de grade Celsius. Weekendul va fi destul de înnorat, iar ploile își vor face apariția în după amiezile de sâmbătă și duminică. Săptămâna viitoare temperaturile vor depăși din nou 30 de grade, până la 32-33.

Vremea va continua să fie caldă până la finalul lunii la nivelul întregii țării, conform climatologilor de la ANM. Meteorologii se așteaptă la temperaturi deosebit de ridicate chiar și în luna septembrie. Toamna se va instala pe bune abia din octombrie, conform estimărilor meteorologilor.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri