News

Meteorologii avertizează: urmează zile cu maxime de 38 – 39 de grade și furtuni violente. Anunțul ANM

Meteorologii ANM avertizează că în România urmează zile cu fenomene extreme: maxime de 38 - 39 de grade și furtuni violente.
22.06.2021 | 09:15
Meteorologii avertizeaza urmeaza zile cu maxime de 38  39 de grade si furtuni violente Anuntul ANM
ADVERTISEMENT

După inundațiile masive din ultimele zile, România va fi lovită de noi fenomene extreme. Potrivit specialiștilor ANM, urmează o perioadă în care în scenă își vor face apariția canicula și furtunile violente.

Specialiștii ANM avertizează: urmează furtuni violente și maxime de 38 – 39 de grade

Mai mult de jumătate de țară a fost afectată de fenomenele meteo severe în ultimele zile. Acestea au fost cauzate de un ciclon periculos format în Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Meteorologii ANM anunță că acest ciclon a adus în Dobrogea, Moldova și Muntenia cantități de apă care au depășit la nivel local 150-200 l/mp.

În zilele următoare, noi fenomene extreme vor pătrunde în țara noastră: caniculă și furtuni violente.

ADVERTISEMENT

Nu va fi ocolită nici Capitala de vremea extremă. Aici, la final de săptămână, vom putea avea valori maxime de până la 40 de grade.

”Miercuri și joi și chiar și vineri vorbim de temperaturi chiar mai mari posibil 38 la nivel local chiar 39 de grade Celsius și cu siguranță indicele de disconfort termic va fi unul mult mai ridicat.

ADVERTISEMENT

Zonele vizate sunt Banat Crișana Sud vestul Olteniei după care miercuri joi și vineri cu extindere și în restul țării mai ales în partea de Sud a țării.

Posibil să înregistrăm furtuni puternice, este posibil să înregistrăm la nivel local cantități de precipitații ce pot depăși în continuare 25-50 de l/mp pe secvențe foarte scurtă de timp, posibil să fie însoțite de descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând de vijelii și căderi de grindină pentru că până vineri seară la ora 22:00 ne vom afla sub incidența unei informări meteorologice ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat.

Joi şi vineri vom înregistra şi în Bucureşti caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade la umbră”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

România, aflată deja sub informare de instabilitate și caniculă

Încă de luni, 21 iunie, ANM a emis o informare de instabilitate și disconfort termic cauzat de temperaturile ridicate.

”În intervalul 21 iunie – 25 iunie, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT