News

Metoda “accidentul”, pregătită pentru românii care pleacă în concediu la greci! Mare atenţie la ce postaţi pe Facebook!

30.06.2020 | 18:37
Metoda accidentul pregatita pentru romanii care pleaca in concediu la greci Mare atentie la ce postati pe Facebook
ADVERTISEMENT

Metoda „accidentul” revine în forță, de data aceasta în varianta plecării în concediu la greci! O lună de zile a trecut din vară, dar românii inventivi au găsit timp suficient pentru a pune la punct o adevărată rețea.

Deși Grecia a acceptat să primească turiști străini de câteva săptămâni, hoții n-au ezitat și s-au organizat serios în ultima perioadă. Mai întâi de toate s-au înscris pe diferite rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

Ținta lor a fost una cât se poate de clară – și-au adăugat id-urile pe grupurile de Grecia, grupuri unde românii spun câte zile mai au până la plecare, care este traseul pe care merg și destinația finală.

Metoda „accidentul” a fost folosită împotriva românilor care au plecat în Grecia

Adică exact datele de care hoții au nevoie într-o primă fază. După care aceștia continuă să scotocească internetul în căutarea altor detalii care să ofere o cât mai mare siguranță.

ADVERTISEMENT

De exemplu un curriculum vitae postat pe site-urile de profil poate să spună mai totul despre tine. Apoi, când „amr-ul” a fost împlinit, adică oamenii au plecat în concediu, intră în rol a doua parte a escrocheriei și cea mai importantă.

Un individ apelează telefonic o rudă a unei presupuse victime și pretinde că sună din partea unui spital. Acesta explică faptul că s-a produs un accident rutier și are nevoie imediată de o sumă de bani, care trebuie depusă într-un cont bancar.

ADVERTISEMENT

Păcăleala este una cât se poate de simplă și nu necesită mari bătăi de cap. Ca să fie siguri de reușită, hoții sună, în general, pe numere de fix, pentru ca numărul lor de telefon să nu fie depistat prea ușor. Sunt vizați, în mod evident, bătrânii, sau părinții în vârstă, ai căror copii nu mai locuiesc cu ei.

O astfel de înșelăciune a avut loc de curând și a fost relatată chiar de patroana unui hotel din Corfu. Lia Kolouvu a explicat că: „Avem deja 5 incidente în Corfu. Trebuie să sunați în țară, la părinți, să le explicați cum să reacționeze într-o asemenea situație. E clar că discutăm despre o rețea”, a spus aceasta pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Ei apelează la telefon, invocă un accident de mașină grav și cer bani pentru transportul pacientului la un spital important, nu la cel din Corfu. Este un circuit, menționează numele mamei, au date concrete, date pe care le găsesc cu ușurință pe Facebook”, a atras atenția și o turistă.

„Sunt diferite subiecte pe care românii le dezbat pe grupurile de socializare. Într-adevăr, data de plecare este discutată îndelung. Probabil că cineva care e interesat de așa ceva ar putea să pescuiască o asemenea informație fără prea mare bătaie de cap.

Se discută despre traseu, mulți aleg să meargă împreună pentru a tranzita în grup cât mai mare Bulgaria, sunt clar date care indică faptul că ești plecat de acasă și unde”, a explicat pentru FANATIK  și unul dintre administratorii unui grup de vacanțe în Corfu.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: