ADVERTISEMENT
News

Metoda Accidentul s-a întors, de data aceasta varianta Covid-19! Polițiștii îi avertizează pe români să nu cadă în plasa infractorilor

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 17:51
Metoda Accidentul s-a întors, de data aceasta varianta Covid-19! Polițiștii îi avertizează pe români să nu cadă în plasa infractorilor
Metoda accidentul a revenit, sub varianta Covid-19. Foto: Hepta

Polițiștii îi avertizează pe români că a apărut „metoda accidentul” varianta Covid-19, o metodă de înșelat populația extrem de cinică.

ADVERTISEMENT

Clujenii sunt primii care au înregistrat astfel de cazuri de tentative de înșelare prin metoda „accidentul”, varianta Covid-19.

Principallee victime ale acestei înșelătorii sunt bătrânii și alte persoane vulnerabile, ușor de manipulat de infractori.

ADVERTISEMENT

Infractorii au revenit cu metoda de înșelăciune Accidentul – varianta Covid-19

„Metoda de înşelăciune Accidentul – varianta COVID-19. În perioada 26-27 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au fost sesizaţi despre desfăşurarea unor situaţii în care persoane din municipiul Gherla au fost contactate telefonic de necunoscuţi care, prin atribuirea unor calităţi false şi relatând diverse pretexte, ar fi încercat să le inducă în eroare, solicitându-le sume de bani. În continuare sunt derulate cercetări sub aspectul tentativei la infracţiunea de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, au transmis reprezentanții IPJ.

Infractorii cer sume cuprinse între 5.000 de lei și 30.000 de lei, iar victimele sunt de obicei persoane în vârstă, care nu înțeleg ce se întâmplă cu adevărat.

ADVERTISEMENT

În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării pozitive cu virusul Covid-19 şi internării în spital a membrilor de familie.

În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziţionării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unităţile medicale, erau solicitate sume între 5.000 şi 30.000 de lei. În situaţiile menţionate nu s-au creat prejudicii materiale, deoarece persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice“, a adăugat sursa citată, conform Newsweek.ro.

ADVERTISEMENT

Polițiștii le transmit românilor să fie precauți în astfel de situații. Oamenii nu ar trebui să răspundă niciodată afirmativ unor astfel de cerințe.

Nu oferiţi date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor. Nu comunicaţi sub nicio formă adresa dumneavoastră, indiferent de pretextul invocat. Sunaţi-vă imediat copilul/membrul familiei – pe numărul pe care îl aveţi dumneavoastră, nu pe numărul oferit de persoana necunoscută. Nu trimiteţi sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora. Sesizaţi de urgenţă poliţiştii dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune”, a transmis IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!