Life

Metoda banală care te scapă de o problemă mare din bucătărie. Ai nevoie de o furculiță și un cuțit ascuțit

Trucul banal pe care trebuie să îl cunoască orice gospodină. Iată ce poți face, de acum încolo, cu un singur cuțit și o furculiță.
14.06.2024 | 11:24
Metoda banala care te scapa de o problema mare din bucatarie Ai nevoie de o furculita si un cutit ascutit
Trucul banal care te va scăpa de una dintre cele mai mari probleme din bucătărie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar un cuțit și o furculiță pot face minuni în bucătărie. Multe gospodine le folosesc pe post de simple tacâmuri, însă cele două ustensile pot avea mai multe întrebuințări. Pe una dintre ele ți-o spunem noi.

Cum să tai ceapa perfect, folosindu-te de un truc banal

Fără doar și poate, una dintre legumele de care fug toate gospodinele este ceapa. Deși este gustoasă și adaugă un gust aparte mâncării, ceapa dă bătăi de cap tuturor. Felierea ei ridică multe probleme, însă acestea se pot rezolva cu un truc simplu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că mulți lăcrimează atunci când taie ceapa, unii au adevărate probleme cu felierea ei. Fiind o legumă cu multe straturi, nu este de mirare că aceasta nu se poate tăia perfect din prima.

De multe ori, ceapa se rupe dacă este tăiată cu un simplu cuțit. Dacă te deranjează acest lucru sau dacă ai nevoie de felii de ceapă perfect tăiate, trebuie să știi să această problemă poate fi rezolvată simplu.

ADVERTISEMENT

Metoda este folosită chiar și de bucătarii cu experiență. Aceștia au mereu la dispoziție mereu un cuțit ascuțit. Pentru început, se recomandă ca ceapa să fie tăiată în două, dar neapărat de la rădăcină în sus.

Dacă vrei să obții felii de ceapă perfecte, trebuie să o tai în mai multe locuri, cu atenție și să te îndrepți către rădăcină. Rădăcina nu trebuie atinsă pentru ca feliile de ceapă să fie perfecte și să nu se rupă în timpul tăierii.

ADVERTISEMENT

Metoda celor două furculițe te va ajuta să taie ceapa în felii egale și perfect

O metodă la fel de eficientă pentru tăierii cepei este și trucul celor două furculițe. Așa cum îi spune și numele, ai nevoie de doar două furculițe. Pentru a te folosi de acest truc, trebuie, mai întâi, să tai ceapa în două bucăți.

În apropierea cepei, vei poziționa furculițele una lângă alta, pentru a crea un șablon perfect. Tot ce trebuie să mai faci este să introduci lama cuțitului printre dinții furculiței. În acest fel, te asiguri că feliile de ceapă nu doar că vor fi perfecte, dar vor fi și egale.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să tai ceapa perfect, fără a lacrima, trebuie să știi că există câteva trucuri și pentru problema asta. Cea mai îndemână metodă este cea a depozitării cepei în frigider 10-15 minute înainte de a o tăia. Din cauza aerului rece din frigider, ceapa nu va mai elibera gazul deranjant pentru ochi.

De asemenea, dacă vrei să nu lăcrimezi când toci ceapa, o poți pune într-un castron cu apă imediat după ce ai curățat-o de foi. Nu doar ceapa poate fi pusă în apă, ci și cutițul cu care urmează să o tai.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși