News

Metoda banală prin care poți avea mereu căldură în casă. Nu te costă deloc și trebuie doar să bei bere

Trucul banal prin care dozele de bere te pot ajuta să faci căldură în casă. Nu vei mai arunca niciodată recipientele de aluminiu
10.11.2022 | 14:39
Metoda banala prin care poti avea mereu caldura in casa Nu te costa deloc si trebuie doar sa bei bere
Trucul util prin care poți avea mereu căldură în casă. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Greu de crezut, dar câteva doze de bere ar putea să-ți schimbe viața. Vorbim despre un truc util pe care n-ar strica să-l cunoască mai multă lume. Va fi de mare ajutor în momentul în care veți înțelege ce se poate face cu recipientele de aluminiu.

Trucul cu doze de bere care îți încălzește casa

Așadar, dozele care rămân după o petrecere cu prietenii nu trebuie aruncate. Curios, nu? Mai ales că acestea erau primele duse la coșul de gunoi. Ai nevoie doar de câteva cunoștințe minime de termodinamică pentru a le transforma într-un panou solar.

ADVERTISEMENT

Îți readucem aminte că energia și căldura soarelui o poți transfera direct în casa ta cu ajutorul aluminiului, un bun conductor termic. Soluția pe care o prezentăm presupune însă ca locuința ta să fie izolată perfect. Mai trebuie spus că nu funcționează chiar pentru toți.

Varianta poate fi ideală în special pentru cei din zonele izolate. În primul rând ai nevoie să construiești un cadru pe care cutiile să stea foarte bine. Trebuie să te folosești și de vată bazaltică. Aceasta va izola termic structura formată. De asemenea, vata va putea bloca pierderile de căldură generată de recipiente.

ADVERTISEMENT

Atenție mare. Este imperios necesar ca dozele de bere să fie spălate bine și lăsate aproximativ două ore în apă fierbinte cu lichid de vase. În felul acesta, recipientele își vor pierde definitiv mirosul de bere.

La pasul următor este nevoie să faci o gaură cât mai largă pe fundul dozelor de aluminiu pentru a le putea uni. În cele din urmă trebuie să le prinzi foarte bine cu un adeziv metalic termorezistent. Trecem apoi la vopsire și este nevoie să o faci cu negru pentru a atrage cât mai bine razele soarelui.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici proiectul pentru că ai nevoie și de două ventilatoare. Pe primul trebuie să-l montezi la baza structurii. Concret, acesta va împinge aerul cald spre gura de ventilație din partea superioară care va transmite astfel fluxul de aer cald în interiorul locuinței. Nu te speria, nu e chiar atât de greu. Trebuie doar să respecți pașii cu sfințenie.

„Important de știut că acest sistem nu permite colectarea căldurii produse și din acest motiv este recomandat să folosiți fluxul de aer cald atâta timp cât soarele strălucește pe cer.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, opriți cele două ventilatoare de la baza sistemului pentru că ele vor trage aerul cald din interiorul casei și astfel temperatura va scădea înăuntru. Acest cadru poate fi lesne construit din placaj de 15 mm în timp ce pentru partea frontală va fi folosit plexiglas de 3 mm grosime”, se mai arată în casepractice.ro

ADVERTISEMENT
Tags: