Life

Metoda care te ajută să răcești mașina după ce s-a încins la soare. E nevoie de câteva minute

Mașinile se încălzesc exagerat de mult atunci când sunt lăsate în soarele torid de vară, specialiștii având câteva trucuri pentru a scăpa de căldura din interior.
05.07.2022 | 12:56
Metoda care te ajuta sa racesti masina dupa ce sa incins la soare E nevoie de cateva minute
Cum scapi de căldura din interiorul mașinii. Trucul simplu care îți va răcori autoturismul. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Metoda care te ajută să răcești mașina după ce s-a încins la soare este una simplă și la îndemâna oricărui proprietar. E nevoie de câteva minute înainte de a pleca la drum cu autoturismul care a stat ore bune afară, la temperaturi ridicate.

Cum scapi de căldura din interiorul mașinii. Trucul simplu care îți va răcori autoturismul

Un american a decis să testeze mai multe metode pentru a scăpa de temperaturile sufocante din interiorul mașinii care a stat în soare. A încercat mai multe trucuri și a ajuns la concluzia că unul dintre acestea este de efect imediat.

ADVERTISEMENT

Conform thrillist.com, proprietarii de autoturisme trebuie să deschidă geamul de pe partea pasagerului și să ventileze ușa șoferului. În felul acesta aerul cald va fi eliminat foarte ușor din mașină, apoi la plecare se pornește aerul condiționat.

O altă metodă simplă pentru a scăpa de temperaturile ridicate din autovehiculul care a stat ore întregi în soare este și aceea prin care se pornește aerul condiționat la intensitate maximă preț de câteva minute până când bordul și volanul pot fi atinse cu mâna.

ADVERTISEMENT

Restul mașinii are nevoie de mai multe minute pentru a se răcori complet, sursa menționată mai devreme arătând că cetățeanul american a lăsat pornit aerul pentru alte 15-20 de minute.

Alte trucuri pentru a răcori interiorul mașinii personale

A treia metodă pe care merită să o încercați după ce mașina a stat în soare o zi întreagă este să deschideți larg geamurile și să porniți aerul condiționat la nivel maxim. Ulterior, după ce v-ați urcat la volan lăsați curenții de aer și aerul să funcționeze în același timp.

ADVERTISEMENT

Cel din urmă truc are legătură tot cu aerul condiționat, doar că de această dată geamurile sunt închise. Chiar dacă la început nu pare o idee foarte bună, americanul este de părete că funcționează foarte bine la drum lung.

Inițial temperatura este mare, mai ales dacă afară este caniculă, dar nu va lăsa aerul cald să pătrundă într-un loc care este deja încins de la soarele torid de vară.

ADVERTISEMENT
Tags: