Pe social media circulă perioada aceasta o metoda delicioasă prin care să gătești puiul. Nu ai nevoie de cuptor și va fi bun de te lingi pe degete. Cei care au încercat această rețetă au numai aprecieri pentru că iese savuros.
Cuptorul este un aparat electrocasnic care se găsește în majoritatea gospodăriilor și care ușurează foarte mult treaba în cazul gătirii, însă în ultima vreme a fost înlocuit de multe femei. Gospodinele și-au îndreptat atenția spre slow cooker.
Acesta are un proces revoluționar de gătire lentă datorită căruia preparatul culinar devine savuros și delicios. În plus, nutrienții din ingrediente se mențin în întregime în mâncare. Poate fi folosit cu mare încredere și cu carnea de pui.
O gospodină a încercat să pregătească prin această metodă un pui întreg și spune că rezultatul a încântat-o. Mulțumită acestei oale de gătit carnea a ieșit extrem de fragedă datorită timpului îndelungat de gătire.
Un alt element căruia i se datorează savoarea este căldura scăzută care transformă colagenul din carne în gelatină. Pentru a face pui întreg în slow cooker nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente, ci de unele nelipsite din bucătărie.
Puiul întreg se poate găti extraordinar de rapid și ușor fără a folosi cuptorul, ci numai cu slow cooker. Pentru a încerca această rețetă simplă și delicioasă se folosește un pui întreg de aproximativ 1,5 – 1,6 kilograme, relatează express.co.uk.
De asemenea, preparatul culinar mai conține o lingură de ulei de măsline, o linguriță de paprika, o linguriță de sare de mare sub formă de fulgi și o ceapă tăiată în felii groase. Metoda de gătire este cât se poate de simplă.
Ceapa se pune pe fundul aparatului de gătit și apoi se așază puiul cu pieptul în sus. Se toarnă uleiul de măsline într-un bol mic și se adaugă peste paprika, sarea și eventual, piper, în funcție de gustul fiecăruia. Se amestecă foarte bine.
Amestecul obținut se folosește pentru a acoperit complet puiul. Se închide capacul de la slow cooker și se lasă la gătit la foc mare aproximativ 4 ore și jumătate. La final, carnea va fi foarte bine gătită și mai ales, fragedă.
Puiul este gata de savurat în momentul în care carnea se desprinde ușor de pe oase. Tot ce mai trebuie să faci este să străpungi partea cea mai groasă cu o țepușă pentru a te asigura că sucul curge limpede și pasărea nu are sânge în interior.