Sporturi

Metodă inedită găsită de un preot american. Cum și-a împărtășit enoriașii

18.05.2020 | 13:50
Metoda inedita gasita de un preot american Cum sia impartasit enoriasii
ADVERTISEMENT

În plină perioadă de restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus, un preot american a găsit o metodă inedită de a-și împărtăți enoriașii.

Metodă inedită găsită de un preot american

Conform cotidianului britanic The Guardian, preotul american Timothy Pelc a găsit o metodă inedită să-și împărtășească enoriașii, în ciuda distanțării sociale impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 70 de ani, preotul din Detroit s-a folosit de un pistol cu apă sfințită cu care i-a stropit pe oameni prin geamurile mașinilor în ziua de Paște, dar fotografiile au fost făcute publice abia acum.

Preotul romano-catolic a vrut să mențină distanțarea socială, dar, în același timp, a vrut să respecte și tradiția sfințirii coșurilor de Paște, așa că s-a folosit de un pistol de jucărie, plin cu apă sfințită.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a anunțat că se va redeschide Catedrala ”Sfântul Petru”

Fotografiile cu Timothy Pelc au fost postate pe Facebook de către Biserica Sf. Ambrozie. În imaginile surprinse se poate observa că preotul, care purta mască și mănuși, trăgea cu apă sfințită prin geamul mașinilor oprite lângă treptele bisericii.

În ciuda faptului că s-a declarat îngrijorat de reacția pe care o vor avea oficialii de la Vatican la vederea imaginilor, preotul Timothy Pelc a precizat că deocamdată nu a fost contactat de nimeni.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a anunțat că se va redeschide Catedrala ”Sfântul Petru” de la Vatican, începând de luni, 18 mai, după efectuarea unei dezinfecții. Suveranul Pontif va efectua o liturghie în catedrală, la altarul mormântului Sfântului Ioan Paul al II-lea, dedicată centenarului nașterii fostului lider al Bisericii Catolice, începând cu ora 7:00 dimineața.

Preotul de la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Florești, Cluj, a găsit o metodă inedită prin care să păstreze distanța socială în rândul enoriașilor desenând în curte flori care au între ele un spațiu de 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

În schimb, ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă, chiar dacă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spunea că împărtășania se va face doar individual, la cerere, până la 1 iunie.

ADVERTISEMENT