Lactatele se numără printre alimentele consumate frecvent de români, motiv pentru care în rândurile de mai jos vei găsi o metodă ingenioasă care te va ajuta să desărezi brânza. Pentru acest pont se folosește un ingredient care nu lipsește din nicio casă.
Ai cumpărat brânză prea sărată sau mai veche și nu știi cum să scapi de excesul de sare? Ei bine, FANATIK vine în ajutorul tău cu un truc cu totul inedit. Acesta este unul mai puțin cunoscut și utilizat de gospodinele din România.
Folosește un produs simplu, care se găsește cu mare ușurință în bucătărie. Mai exact, este vorba de oțetul alb, care se adaugă de cele mai multe ori în salatele delicioase, însă are și alte întrebuințări într-o locuință.
Gospodinele desăvârșite știu că acest ingredient funcționează de minune dacă este amestecat cu un litru de apă. Și unde mai pui că nu ai nevoie de o cantitate foarte mare, ci de numai 1-2 linguri de oțet. Acest produs poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie.
Așadar, pentru a desăra brânza din frigider trebuie să pregătești un amestec din cele două ingrediente. Aciditatea oțetului are rolul de a echilibra gustul și ajută și la descompunerea unor cristale de sare din brânză.
Produsul lactat se taie în bucăți și se lasă în soluția obținută pentru câteva ore. Recipientul trebuie neapărat să se păstreze la frigider. E foarte important să se verifice periodic gustul brânzei pentru a se vedea dacă a ajuns la savoarea dorită.
După ce a trecut perioada aleasă pentru desărare se clătește brânza sub un jet de apă rece pentru a elimina gustul acid. În plus, specialiștii recomandă să se lase la scurs înainte de a fi folosită în salate, plăcinte sau alte preparate culinare.
Mihaela Bilic are numai cuvinte de laudă pentru brânza de vaci pe care o recomandă persoanelor care vor să slăbească mult și repede. Cercetătorii englezi au ajuns la concluzia că produsele lactate cresc cu 30% randamentul curei de slăbire.
Printre acestea alimente se numără cele care au zer mult, cum ar fi iaurtul, laptele bătut, brânza proaspătă și urda. Nutriționistul român susține că pe vremuri alimentul era recomandat celor care erau diagnosticați cu hepatită.
„Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului.
«Celebra» brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit!”, a dezvăluit la un moment dat Mihaela Bilic pe social media, notează cotidianul.ro.