Life

Cea mai simplă metodă pentru a fierbe corect cartofii. Trucul pentru un preparat delicios

Nu este greu să fierbeți cartofii. Toată lumea poate face acest lucru. Există însă un ingredient care se pune în apă pentru ca aceștia să aibă un gust deosebit.
06.12.2021 | 12:20
Cea mai simpla metoda pentru a fierbe corect cartofii Trucul pentru un preparat delicios
Cum se fierb corect cartofii. Sursă foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Există mai multe metode pentru a fierbe cartofii. Este foarte simplu și oricine poate face acest lucru.

Este însă un truc pentru a obține cei mai buni cartofi fierți în coajă.

În apa în care fierb legumele trebuie neapărat adăugat un ingredient care le va schimba gustul.

Cea mai simplă metodă pentru a fierbe corect cartofii. Trucul pentru un preparat delicios

Sunt mai multe metode pentru a fierbe cartofii. Multe gospodine fac însă o greșeală. Există câteva secrete pe care trebuie să le cunoașteți pentru ca aceștia să nu-și piardă proprietățile și să fie delicioși. În plus, în apa în care fierb trebuie neapărat adăugat un ingredient.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți greșesc încă de la început. Potrivit jurnalmm.ro, cartofii se fierb în apă clocotită și nu în apă rece. În momentul în care vă apucați să tăiați cartofii, puneți o oală cu apă pe foc.

În acest fel, cartofii se fierb mai repede și au un gust deosebit. Nu uitați să spălați cartofii înainte de a-i curăța.

ADVERTISEMENT

Nu utilizați o oală mică. Legumele trebuie să aibă suficient loc și apă ca să se distribuie uniform. Este bine să evitați fierberea cartofilor întregi. Ați putea avea surpriza ca cei mari să nu fiarbă uniform. Aceștia trebuie tăiați în cubulețe de dimensiune potrivită. În cazul în care cuburile sunt prea mici, fierb repede și își pierd gustul.

După ce cartofii au fost puși în apă și încep să fiarbă este indicat să dați focul mai mic.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vreți să fierbeți cartoful întreg în coajă, este bine să-l crestați. Îi veți curăța mult mai ușor.

Ingredientul care se adaugă în apă

Unele gospodine uită să pună în apă un ingredient extrem de important. Sarea. Aceasta se adaugă în apă înaintea cartofilor. Astfel, legumele vor avea un gust deosebit.

ADVERTISEMENT

Este bine să știți că cei care au încolțit nu trebuie fierți în coajă. Se curăță și toate porțiunile înnegrite se îndepărtează. În cazul în care cartofii sunt moi, aceștia se aruncă.

Unii cartofi nu trebuie consumați. Este vorba despre cei care au început să se înverzească. Conțin solanină, o substanță extrem de toxică.

ADVERTISEMENT