Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă, de multe ori, timpul nu este suficient pentru a-l pregăti ca la carte. Dar există un truc care te poate ajuta să faci ouă ochiuri delicioase, rapid.
Atunci când îți propui să faci ceva delicios de mâncare, iar rezultatul nu este cel dorit, întreaga dispoziție îți poate fi stricată. Iar atunci când asta se întâmplă dimineața, întreaga zi îți poate fi dată peste cap.
Cu toate acestea, se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Și atunci? Ce și cum mâncăm? O idee este să gătim ouă ochiuri. În teorie, sunt gata rapid și suficient de sățioase.
Numai că, uneori, se lipsesc de tigaie. Iar dacă vreo să eviți această situație enervantă, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Metoda presupune folosirea unei cantități mici de ulei.
Astfel, pune câteva picături și întinde-le pe toată suprafața tigăii. Pune oul peste și condimentează-l cu sare și piper. Iar după asta toarnă puțină apă peste și pune un capa deasupra. Acesta este, de fapt, secretul celor mai bune ouă ochiuri.
Nu trebuie să mai faci nimic altceva. Preparatul este gata în numai câteva minute, gătindu-se în aburul care se ridică. Iar atunci când pare că este pe gustul tău, este în regulă să scoți ouăle și să le mănânci așa cum îți place.
Un alt truc pentru ouă ochiuri presupune folosirea făinii de grâu. Ea se pune în tigaie și nu modifică nici gustul, nici consistența ouălor. Acest ingredient se adaugă peste ulei în timp ce acesta este rece.
Când s-a încins, este vremea să pui ouăle și vei observa că acestea nu se mai lipesc deloc de vas. De asemenea, este bine de știut faptul că aceste alimente nu ar trebui să fie păstrate la frigider.
Conform bucătarului James Martin, coaja ouălor este poroasă și poate atrage toate aromele din frigider. Totodată, atunci când sunt folosite în rețete, este recomandat să fie ținute 30 de minute la temperatura camerei, notează evz.ro.