Cum poți prepara simplu și rapid cei mai buni cartofi copți. Trucul banal și neobișnuit la care apelează multe persoane. Doar așa vei obține o crustă aurie, iar interiorul va fi moale.
Fără doar și poate, cartofii se înscriu pe lista celor mai versatile legume. Indiferent de modul în care alegi să îi prepari, aceștia sunt mereu delicioși. Există o mulțime de rețete pe bază de cartofi, dar și trucuri care pot duce această legumă la nivelul unui deliciu culinar.
Multe gospodine aleg să prepare cartofi copți, deoarece evită folosirea uleiului și sunt o variantă mai sănătoasă. Chiar dacă pare o rețetă simplă, cele mai inventive persoane au descoperit o metodă care să le ajute să pună în farfurie cei mai buni cartofi copți.
Deși poate părea ciudat la prima vedere, uscătorul de păr te ajută să obții o crustă aurie pe cartof. Martin Senders, bucătar specializat în friteuze cu aer cald de la Philips a explicat acest truc. Specialistul susține că secretul pentru o coajă crocantă și un interior pufos stă în pregătirea cartofului.
”În primul rând, înțeapă întotdeauna cartoful de câteva ori cu o furculiță – asta previne crăparea în timpul gătirii și permite aburului să iasă, obținând astfel un interior uniform și pufos.”, a spus Senders.
Această metodă a început să fie din ce în ce mai adoptată de către pofticioși. Nici nu este de mirare, având în vedere că multe persoane nu își permit să aștepte aproape o oră pentru ca un cartof să se coacă perfect în cuptor. Aici, vine în ajutorul cuptorul cu microunde.
Bucătarul Senders recomandă să bagi cartoful pentru cinci minute la microunde, timp în care interiorul acestuia se înmoaie. După ce interiorul a ajuns la consistența dorită, este momentul pentru trucul cu uscătorul de păr.
Martin Sanders a explicat că folosirea unui uscător de păr ar putea ajuta la obținerea acelei cruste aurii pe care toată lumea o adoră. Totuși, specialistul nu susține 100% apelarea la această metodă, ci are o altă recomandare.
Potrivit lui Martin, pentru rezultate delicioase, friteuza cu aer cald rămâne cea mai bună opțiune.Dacă vrei să folosești friteuza, Marin recomandă să freci cartofii cu puțin ulei și sare pentru un plus de savoare și textură. Apoi, îi poți pune în friteuza cu aer la 200°C pentru 15-20 de minute.
Dacă îți dorești cu adevărat o crustă ca în reviste, poți apela și la trucul cu uscătorul de păr. Poți încheia sesiunea de gătit cu un ultim jet rapid de uscător de păr înainte de servire.