Life

Metoda prin care poți să faci cearșafurile de acasă albe ca la hotel. Zeama acestui fruct îți vine în ajutor

Trucul care te ajută să ai în propria locuință cearșafuri albe ca la hotel. Sucul de la acest fruct este o opțiune utilă.
25.05.2024 | 12:40
Metoda prin care poti sa faci cearsafurile de acasa albe ca la hotel Zeama acestui fruct iti vine in ajutor
Trucul care te ajută să ai în propria locuință cearșafuri albe ca la hotel. Sucul de la acest fruct este o opțiune utilă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Metoda prin care poți să faci cearșafurile de acasă albe ca la hotel. Zeama acestui fruct îți vine în ajutor și unde mai pui că este convenabil din toate punctele de vedere, mai ales financiar. Nu trebuie să scoți bani mulți din buzunar.

Trucul care te ajută să ai în propria locuință cearșafuri albe ca la hotel. Sucul de la acest fruct este o opțiune utilă

Trucul care te ajută să ai în propria locuință cearșafuri albe ca la hotel. Sucul de la acest fruct este o opțiune utilă și la îndemâna tuturor gospodinelor. E un citric pe care îl are foarte multă lume în bucătărie.

ADVERTISEMENT

De acum înainte nu va mai fi nevoie să apelezi la clor și alți înălbitori din comerț, care sunt extrem de costisitori și care nu au rezultate extraordinare. Totul este să apelezi la o metodă neconvențională, dar eficientă.

Zeama de la lămâie înlocuiește de minune înălbitorul tradițional care are numeroase substanțe chimice dure. Sucul acestui citric nu doar că albește materialele, ci este și o soluție ieftină, extrem de convenabilă și ecologică.

ADVERTISEMENT

„În afară de utilizările sale culinare, sucul de lămâie se dovedește a fi un remediu casnic versatil. Proprietățile sale naturale de înălbire oferă o alternativă revigorantă la substanțele chimice dure. 

Lasă așternuturile de pat strălucitor de albe, minimizând în același timp impactul asupra mediului”, a declarat Daniel Ufland, fondatorul Flitch despre acest truc, conform publicației Mirror.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă această soluție pentru că lămâia are proprietăți naturale de albire. Fructul are un nivel ridicat de aciditate, ceea ce face ca cearșafurile din casă să fie albe și parfumate, la fel ca cele de la hotel.

Mai mult decât atât, spre deosebire de înălbitorul tradițional, sucul de lămâie este delicat cu țesăturile. Totodată, ajută la păstrarea calității materialelor și le prelungește durata de viață, ceea ce înseamnă că nu se vor rupe prea ușor.

ADVERTISEMENT

Cum se spală cearșafurile albe cu suc de lămâie

Cearșafurile albe din casă se spală cu suc de lămâie simplu, ușor și rapid. Pentru a fi ca cele de la hotel este important să se curețe în primul rând petele. Se aplică zeama de la fruct direct pe zonele afectate și se lasă să acționeze pentru 10-15 minute.

În felul acesta acidul citric are timp să descompună petele din materiale. În al doilea rând, lenjeria de pat se bagă la mașina de spălat, împreună cu detergentul obișnuit de rufe, folosindu-se ciclul obișnuit. Se adaugă sucul de lămâie în recipientul pentru balsam.

Se toarnă o jumătate de cană de suc de lămâie în dozatorul de înălbitor sau direct în mașina de spălat în timpul ciclului de clătire. Aciditatea sucului de lămâie va ajuta la strălucirea și albirea țesăturii. Cearșafurile se usucă afară, în aer curat.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”