Metoda prin care poți să memorezi foarte ușor codul PIN al cardului bancar. Trucul simplu care te va ajuta să nu îl mai uiți niciodată.
Aproape că nu există persoană care să nu aibă în posesie un card bancar. Folosit pentru a retrage sau depune bani la bancomat, cardul a devenit indispensabil pentru operațiunile bancare.
Uneori, se întâmplă ca, odată ajuns în fața bancomatului, să realizezi că ai uitat codul PIN al cardului. Fiind o combinație de cifre pe care doar tu, posesorul cardului o știi, este imposibil să ceri ajutorul altcuiva.
Codul PIN al cardului este o combinație formată din patru cifre. Fiecare card emis de bancă vine cu un cod PIN prestabilit, însă, este recomandat să îl schimbi cu cifrele pe care le ții mereu minte.
Dacă vrei ca de acum înainte să nu mai uiți codul PIN al cardului, trebuie să pui în aplicare trucurile următoare. Te vor ajuta să reții codul și să nu îl mai uiți niciodată.
În ciuda faptului că multe persoane își scriu codul PIN al cardului pe un bilețel, specialiștii susțin că nu este deloc o metodă sigură. Dacă ții bilețelul în portofel alături de carduri, nu faci decât să ușurezi munca celui care îți va găsi portmoneul.
O companie specializată în securitatea plăților recomandă să asociezi fiecare cifră a codului PIN cu câte o imagine. Tot ce trebuie să faci este să creezi o poveste. Ulterior, o vei vizualiza ori de câte ori folosești cardul și ți se solicită codul PIN.
O altă metodă la fel de utilă, susțin specialiștii, este cea a rutei. Mai exact, fiecare cifră a codului PIN trebuie asociată cu un traseu pe care îl faci zilnic. De exemplu, cobori de la etajul patru (4), vezi două magazine în fața blocului (2), traversezi două treceri de pietoni (2) și urci în tramvaiul 1.
Poate că cea mai simplă metodă de a reține codul PIN este să-l formezi din date importante. De exemplu, poți faci combinații din data ta de naștere, însă, în așa fel încât să nu fie ușor de intuit.
Dacă nu vrei să optezi pentru data ta de naștere, poți folosi cifrele unui eveniment important pe care nu ai cum să îl uiți. Nu este obligatoriu să aibă legătură personală cu tine, ci poate fi un eveniment oarecare.