News

Metoda prin care un român și-a scăzut ratele la bancă. Cum a făcut ca să plătească mai puțin cu câteva mii de lei: “Cea mai bună variantă”

Un român și-a scăzut ratele la bancă cu câteva mii de lei printr-o metodă simplă pe care foarte puțini o cunosc. “Cea mai bună variantă”.
06.07.2024 | 09:41
Metoda prin care un roman sia scazut ratele la banca Cum a facut ca sa plateasca mai putin cu cateva mii de lei Cea mai buna varianta
Metoda prin care un român și-a scăzut ratele la bancă. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Majoritatea românilor au credite la bănci, însă unii dintre ei au făcut greșeala de a se împrumuta în condiții extrem de proaste sau au datorii mult prea mari pe care nu își permit să le mai plătească.

Metoda prin care un român și-a scăzut ratele la bancă

Pentru a evita să cadă în capcana băncilor, cei care vor să contracteze un credit apelează la brokerii de credite. Conform statisticilor, în 2023, 4 din 10 credite au fost intermediate de brokeri, iar trendul se menține ascendent și în acest an.

ADVERTISEMENT

Este și cazul lui Andrei Petrovici care la doi ai după ce a făcut două rate în lei, una pentru achizitia unui apartament si a doua pentru constructia unei case, acum este interesat de o refinanțare.

Bărbatul a dezvăluit că în ultima vreme, ratele sale au crescut foarte mult, iar acum are nevoie de o ofertă mai bună așa că a apelat la un broker.

ADVERTISEMENT

“Una dintre ele a crescut de la 1300, undeva la 1800 aproape şi cealaltă a crescut de la 6600, la 9700.

După refinanţare, o scădere a ratei de la aproape 12.000, la 8000. Eu zic că este un mare avantaj. Brokerul îmi uşurează toată munca”, a declarat Andrei Petrovici, potrivit observatornews.

ADVERTISEMENT

Românii trebuie să știe că un broker de credite acţionează ca un intermediar între client şi bancă,”dar este omul clientului”.

Acesta obține toate ofertele de pe piață, iar ulterior le discută cu clientul, îi explică orice neclaritate atfel încât procesul de creditare să fie înţeles. Mai mult, tot brokerul este cel care se ocupă de toată partea de acte, de la aprobarea financiară, până la cea finală.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei care se gândesc să apeleze la un broker, dar cred că nu își permit să îi plătească serviciile trebuie să știe că acestea nu sunt plătite de clienți, ci de către instituțiile de creditare, pe baza unui sistem de comisioane.

Concret, banca de unde clientul alege să obțină un credit îi plătește serviciile brokerului.

ADVERTISEMENT