Life

Metoda simplă care ține viespile la distanță de grădina ta. Vei fi ferit de insecte cu acest truc

Pontul genial care te scapă de viespile care dau târcoale în grădină, în fiecare vară. Doar în felul acesta le ții la distanță.
10.06.2024 | 15:20
Metoda simpla care tine viespile la distanta de gradina ta Vei fi ferit de insecte cu acest truc
Pontul genial care te scapă de viespile care dau târcoale în grădină, în fiecare vară. Doar în felul acesta le ții la distanță. Sursa foto: eva.ro
ADVERTISEMENT

Metoda simplă care ține viespile la distanță de grădina ta. Vei fi ferit de insecte cu acest truc. Un expert din Marea Britanie a dezvăluit care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a scăpa de această problemă.

Pontul genial care te scapă de viespile care dau târcoale în grădină, în fiecare vară. Doar în felul acesta le ții la distanță

Pontul genial care te scapă de viespile care dau târcoale în grădină, în fiecare vară. Doar în felul acesta le ții la distanță de fructele și legumele pe care le ai plantate. De acum înainte aceste insecte nu vor mai tulbura paradisul liniștit din curte.

ADVERTISEMENT

În cazul în care te confrunți cu o amenințare sau simți că insectele joacă un rol în siguranța ta atunci trebuie să iei în calcul sfaturile oferite de James Ewens. Specialistul britanic are un truc de-a dreptul surprinzător.

Acest expert le recomandă oamenilor să se folosească de anumite plante. Potrivit Mirror, viespile nu suportă mirosurile puternice. Printre acestea se numără lumânările de citronella care țin la distanță insectele.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să plantezi în propria grădină planta de citronella, mentă verde sau lemongrass. Toate aceste plante au același efect asupra viespilor care dau târcoale fructelor și legumelor preferate.

Plantele nu doar că îndepărtează viespile, ci alungă și furnicile și rozătoarele care pot apărea în grădină.  Menta, în special, este extrem de ușor de îngrijit și are o creștere rapidă. De asemenea, pelinul este toxic pentru insecte pentru că are o substanță numită și absint.

ADVERTISEMENT

În cazul în care în grădină nu mai este spațiu pentru a sădi aceste plante poți apela la un amestec simplu care se realizează din uleiuri esențiale. Acestea se amestecă cu puțin apă și se pulverizează soluția în locurile unde există cuiburi de viespi.

Amestecul se poate pulveriza și în zonele unde este posibil să apară aceste viespi supărătoare. Arborele de eucalipt poate fi de mare ajutor în situația în care grădina a fost invadată de viespi. Pe de altă parte, are și multe beneficii pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Cum poți să ții viespile la distanță de casa ta

Viespile pot fi ținute la distanță de casa ta și dacă toate alimentele sunt acoperite. Mâncarea nu trebuie lăsată niciodată pe masă pentru că atrage foarte multe insecte, printre care se numără și muștele sau furnicile.

De asemenea, vesela, farfuriile și paharele trebuie spălate imediat ce au fost utilizate. Viespile adoră mirosul de zahăr, motiv pentru care nu trebuie să îl lași la vedere. În plus, e important să sigilați eventualele cuiburi de insecte.

Viespile își fac, de regulă, cuiburi în fisurile din pereții exteriori ai casei sau din garaj. Aceste cuiburi pot fi construite și în alte spații exterioare. Cuiburile ar fi bine să fie eliminate de un specialist în domeniu pentru a evita eventualele neplăceri.

ADVERTISEMENT
Valeriu Iftime a anunțat victoria în alegerile de la Botoșani, apoi a aflat...
Valeriu Iftime a anunțat victoria în alegerile de la Botoșani, apoi a aflat rezultatele parțiale. Lovitură pentru finanțatorul din Superligă
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român...
EXCLUSIV A început Al Treilea Război Mondial și nu realizăm? Primul general român pregătit de americani la Harvard vine cu vești proaste
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”....
EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”. Dintre cine se va alege noul selecţioner, după EURO 2024
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil,...
Cine este cel mai tânăr primar din Gorj. I-a luat locul fostului edil, condamnat cu două luni înainte de alegeri
Raza mea de soare! Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita...
Raza mea de soare! Fiul lui Ion Ţiriac, fotografie rară alături de iubita lui! Radiază de fericire împreună
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum...
Toată lumea îl știe pe Razvan Simion, dar nu multă lume știe cum arată mama sa. Ipostaza rară cu Mariana Simion
Apple anunță schimbări. Actualizări garantate pentru utilizatorii iPhone
Apple anunță schimbări. Actualizări garantate pentru utilizatorii iPhone
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar...
Invitații la nunta lui Răzvan Simion și-au golit buzunarele! Cu banii de dar făceai lejer un concediu pentru toată familia în Grecia, Turcia sau Egipt
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în...
Ciolacu și Grindeanu au dispărut în momentul în care Firea a intrat în curtea sediului central
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea...
Diferența mare de vârstă dintre Nicu Paleru și soția sa, Cristina. Pentru ea și-a părăsit fosta soție