Life

Metoda simplă prin care îți găsești telefonul pierdut, chiar dacă e oprit. Orice utilizator trebuie să o cunoască

Cum poți să găsești un telefon pierdut, chiar dacă dispozitivul e oprit? Există o modalitatea simplă pe care orice utilizator o poate aplica.
30.05.2024 | 16:28
Metoda simpla prin care iti gasesti telefonul pierdut chiar daca e oprit Orice utilizator trebuie sa o cunoasca
Cum găsești telefonul pierdut, chiar dacă e oprit. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Să îți pierzi telefonul poate fi o experiență extrem de stresantă. Însă, există o modalitate care te ajută să ieși din această încurcătură și să găsești telefonul, pierdut chiar dacă e oprit.

Metoda simplă prin care îți găsești telefonul pierdut, chiar dacă e oprit

Telefonul mobil nu este doar un simplu dispozitiv de comunicare, ci conține informații personale, fotografii, contacte, date bancare și multe altele. În cazul în care l-ai pierdut, te poți confrunta cu o situație foarte frustrantă. Vestea bună este că poți să îți găsești telefonul, chiar și atunci când e oprit.

ADVERTISEMENT

În primul rând, este important să îți păstrezi calmul. În al doilea rând, poți apela propriul tău număr de telefon, în speranța că cineva care l-a găsit îți va răspunde și te va ajuta să-l recuperezi.

Dacă telefonul este închis, te poți folosi de următoarea modalitate care localizează telefonul pierdut. Din păcate, doar iPhone-ul dispune de această opțiune. Pentru Android, telefonul trebuie să fie deschis.

ADVERTISEMENT

În cazul unui iPhone, cea mai ușoară modalitate este să accesezei aplicația „Find My iPhone”. După ce te-ai conectat la iCloud, este important să te conectezi la toate dispozitivele. Click pe „All Devices”.

Din lista cu dipozitivele tale, selectează telefonul pierdut. Vei vedea că pe ecran va apărea o hartă cu locația telefonului tău. Dacă telefonul tău e oprit, harta va arăta ultima locație în care s-a aflat telefonul înainte de a fi deconectat.

ADVERTISEMENT

Acolo poți selecta opțiunea „Notify me when found” sau „Anunță-mă când este găsit” și vei primi un e-mail în momentul în care telefonul tău este din nou pornit.

Din păcate, telefoanele Android trebuie să fie pornite pentru a putea fi localizate folosind pașii de mai sus. Dacă Androidu-l este pornit, îl puteți găsi prin intermediul Android Device Manager. Intră pe Find My Device (Găsește-mi dispozitivul) și conectează-te la contul Google asociat telefonului tău.

ADVERTISEMENT

Locația telefonului tău va apărea apoi pe hartă. În cazul în care se află în apropiere, apasă pe „Redă sunetul”. Aparatul va începe să sune în următoarele 5 minute, chiar dacă este setat pe silențios, pentru a vă ajuta să îl găsiți.

Cum poți bloca telefonul pierdut, chiar și de la distanță

Pentru a-ți proteja informațiile din telefon, poți folosi ecranul de blocare, „Lost Mode” pentru iPhone și „Lock my Phone” de pe Android Device Manager.

Pentru a bloca ecranul unui iPhone de la distanță, chiar dacă nu aveai setat un cod de acces, trebuie să urmezi următorii pași:

1. Accesează Găsiți-mi iPhone-ul.
2.Apasă pe meniul dispozitivului din partea de sus a ecranului.
3.Selectează telefonul pierdut.
4.Apasă pe Lost Mode (Mod pierdut).
5.Selectează un număr de contact.
6.Apasă pe „Next” (Următorul).
7.Scrie un mesaj în eventualitatea în care o persoană găsește telefonul.
8.Apasă „Done”.

Pentru telefoanele Android, există posibilitatea de a seta o parolă sau un cod PIN. Iată care sunt pașii:

1.Accesează Find My Device (Găsire dispozitiv).
2.Conectează-te utilizând contul Google asociat telefonului.
3.Dacă ai mai multe telefoane, selectează-l din meniul din partea de sus a ecranului.
4.Apasă pe „Protected device” (Dispozitiv protejat).
5.Scrie un mesaj în eventualitatea în care o persoană găsește telefonul..
6.Apasă pe „Protected Device” (Dispozitiv protejat)

ADVERTISEMENT