Metoda simplă prin care obții o producție triplă de castraveți. Secretul pentru a avea o recoltă bogată în grădină. Agricultorii au dezvăluit care este ”rețeta” pentru a avea legume suficiente pentru murături sau pentru a fi consumate proaspete.
Pontul util care te ajută să culegi o cantitate de 3 ori mai mare de castraveți. Care este trucul pentru o producție uriașă. Nu există gospodar din România care să nu aibă în grădină măcar un răsad cu aceste legume.
Castraveții dau roade din belșug dacă se ține cont de câteva secrete. În primul rând, contează foarte mult metoda de semănat, care are nevoie de o folie neagră pentru mulcire. Aceasta trebuie să fie mai mare decât suprafața pe care se seamănă.
În al doilea rând, solul trebuie să se mărunțească. Ulterior, la o distanță de aproximativ 60 de cm se fac rigole (șanțuri), începând de la un capăt și până la celălalt al parcelei. Se întinde folia astfel încât să ia suprafața terenului, a șanțurilor create.
Se fixează foarte bine pe sol și apoi se acoperă cu pământ marginile sale. În al treilea rând, în rigole, trebuie să se taie folia pe rotund, la distanțe de 60 de cm. Indicat ar fi să se folosească un obiect tăios, precum o conservă.
Următorul pas, după ce s-a scos bucata de folie, este să se pună în locul respectiv 2-3 semințe de castraveți. În cazul în care răsar toate semințele este nevoie să se rărească pentru a rămâne numai două fire.
Folia din jurul găurii se fixează de sol. Se poate folosi o agrafă de sârmă sau ceva asemănător. Scopul acestui proces este să se evite pătrunderea aerului, pentru a preîntâmpina creșterea buruienilor în răsadul de castraveți.
Castraveții au beneficii esențiale pentru sănătate. Sunt bogați în nutrienți și au un conținut mare de apă, de circa 96%. Au multe vitamine și minerale și conțin antioxidanți, printre care se numără flavonoide și taninuri.
Acești antioxidanți împiedică acumularea de radicali liberi dăunători și pot reduce riscul de boli cronice. De asemenea, aceste legume favorizează hidratarea care este ideală pentru un intestin sănătos, prevenind în felul acesta constipația și evitarea formării pietrelor la rinichi.
În plus, castraveții au efect antiinflamator, îngrijesc pielea și ajută la pierderea în greutate. Potrivit nutriționiștilor, au un conținut scăzut de calorii, fiind un sprijin important în reducerea nivelului de zahăr din sânge.
Mai mult decât atât, consumul acestei legume poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate datorită apei din compoziția sa, cât și a pectinei. Totodată, contribuie la sănătatea oaselor și la prevenirea cancerului.