Life

Metoda simplă prin care obții o producție triplă de castraveți. Secretul pentru a avea o recoltă bogată în grădină

Pontul util care te ajută să culegi o cantitate de 3 ori mai mare de castraveți. Care este trucul pentru o producție uriașă.
16.05.2024 | 23:39
Metoda simpla prin care obtii o productie tripla de castraveti Secretul pentru a avea o recolta bogata in gradina
Pontul util care te ajută să culegi o cantitate de 3 ori mai mare de castraveți. Care este trucul pentru o producție uriașă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Metoda simplă prin care obții o producție triplă de castraveți. Secretul pentru a avea o recoltă bogată în grădină. Agricultorii au dezvăluit care este ”rețeta” pentru a avea legume suficiente pentru murături sau pentru a fi consumate proaspete.

Pontul util care te ajută să culegi o cantitate de 3 ori mai mare de castraveți. Care este trucul pentru o producție uriașă

Pontul util care te ajută să culegi o cantitate de 3 ori mai mare de castraveți. Care este trucul pentru o producție uriașă. Nu există gospodar din România care să nu aibă în grădină măcar un răsad cu aceste legume.

ADVERTISEMENT

Castraveții dau roade din belșug dacă se ține cont de câteva secrete. În primul rând, contează foarte mult metoda de semănat, care are nevoie de o folie neagră pentru mulcire. Aceasta trebuie să fie mai mare decât suprafața pe care se seamănă.

În al doilea rând, solul trebuie să se mărunțească. Ulterior, la o distanță de aproximativ 60 de cm se fac rigole (șanțuri), începând de la un capăt și până la celălalt al parcelei. Se întinde folia astfel încât să ia suprafața terenului, a șanțurilor create.

ADVERTISEMENT

Se fixează foarte bine pe sol și apoi se acoperă cu pământ marginile sale. În al treilea rând, în rigole, trebuie să se taie folia pe rotund, la distanțe de 60 de cm. Indicat ar fi să se folosească un obiect tăios, precum o conservă.

Următorul pas, după ce s-a scos bucata de folie, este să se pună în locul respectiv 2-3 semințe de castraveți. În cazul în care răsar toate semințele este nevoie să se rărească pentru a rămâne numai două fire.

ADVERTISEMENT

Folia din jurul găurii se fixează de sol. Se poate folosi o agrafă de sârmă sau ceva asemănător. Scopul acestui proces este să se evite pătrunderea aerului, pentru a preîntâmpina creșterea buruienilor în răsadul de castraveți.

Castraveții, beneficii esențiale pentru sănătate

Castraveții au beneficii esențiale pentru sănătate. Sunt bogați în nutrienți și au un conținut mare de apă, de circa 96%. Au multe vitamine și minerale și conțin antioxidanți, printre care se numără flavonoide și taninuri.

ADVERTISEMENT

Acești antioxidanți împiedică acumularea de radicali liberi dăunători și pot reduce riscul de boli cronice. De asemenea, aceste legume favorizează hidratarea care este ideală pentru un intestin sănătos, prevenind în felul acesta constipația și evitarea formării pietrelor la rinichi.

În plus, castraveții au efect antiinflamator, îngrijesc pielea și ajută la pierderea în greutate. Potrivit nutriționiștilor, au un conținut scăzut de calorii, fiind un sprijin important în reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Mai mult decât atât, consumul acestei legume poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate datorită apei din compoziția sa, cât și a pectinei. Totodată, contribuie la sănătatea oaselor și la prevenirea cancerului.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”