Metoda simplă prin care recunoști care sunt legumele naturale și sănătoase. Un cultivator experimentat din Dăbuleni a dezvăluit secretul. Specialiștii au câteva sfaturi pe care cumpărătorii trebuie neapărat să le știe.
Trucul util care te ajută să cumperi legume delicioase, fără E-uri. O vânzătoare care cumpără produse de la agricultorii din orașul Dăbuleni, județul Dolj, a spus despre ce este vorba. Femeia are o tactică foarte bine pusă la punct.
Aceasta susține că o roșie care este netratată nu va arăta niciodată ca în pozele de pe Internet. De asemenea, o tomată bună trebuie să fie tare și să nu aibă nicio pată. În plus, imperfecțiuneile ne arată dacă acestea sunt naturale sau nu.
„În fiecare seară merg cu soţul acasă, le culegem şi în fiecare zi punem pe tarabă roşii proaspete. Până nu cumpără clientul să se convingă… Numai cumpărând, le testează acasă”, a spus Marinela Popa, producător de roşii, relatează observatornews.ro.
„Am foarte mulți clienți”, a mai spus femeia care aduce roșiile pe care le vinde din localitatea Dăbuleni, renumită pentru lubeniță și pepene galben. Solul este ideal pentru aceste produse delicioase și savuroase.
Mai mult decât atât, roșiile autentice nu vor arăta niciodată la fel. În altă ordine de idei, clienții nu trebuie să uite faptul că roșiile nu se păstrează niciodată la frigider pentru că în felul acesta își pierd gustul și textura.
„Noi sfătuim să se uite foarte bine dacă sunt lovite, au urme de mucegai, dacă au pete şi aşa mai departe, astfel încât să poată să-şi achiziţioneze nişte produse conforme”, a declarat Ilarian-Cosmin Şomîcu, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.
Nutriţioniştii din întreaga lume îl sfătuiesc pe oameni să consume zilnic 2-3 fructe şi 4-5 legume. Recomandarea care vine de la specialiștii din domeniul medical are legătură cu un organism foarte sănătos.
De asemenea, sfatul experților are legătură cu aportul de fibre, vitamine şi oligoelemente. Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din alimentație, mulți doctori precizând că trebuie mâncate cele de sezon.