Life

Metoda simplă prin care scapi de buruieni fără muncă și produse scumpe. Trebuie doar să folosești apă

Trucul util care elimină toată iarba din grădină fără eforturi majore și soluții costisitoare. Este nevoie doar de multă apă.
26.05.2024 | 16:40
Metoda simpla prin care scapi de buruieni fara munca si produse scumpe Trebuie doar sa folosesti apa
Trucul util care elimină toată iarba din grădină fără eforturi majore și soluții costisitoare. Este nevoie doar de multă apă. Sursa foto: gardeningknowhow.com
ADVERTISEMENT

Metoda simplă prin care scapi de buruieni fără muncă și produse scumpe. Trebuie doar să folosești apă. Agricultorii spun că este foarte ușor să combați ierburile prin proceduri mecanice sau termice, indiferent de sezon.

Trucul util care elimină toată iarba din grădină fără eforturi majore și soluții costisitoare. Este nevoie doar de multă apă

Trucul util care elimină toată iarba din grădină fără eforturi majore și soluții costisitoare. Este nevoie doar de multă apă. Specialiștii în domeniul agricol au o metodă care, cu siguranță, îți va fi de mare ajutor perioada asta.

ADVERTISEMENT

De acum înainte nu va mai fi nevoie să scoți bani grei din buzunar pentru substanțe scumpe și care nu au efecte. Tot ce trebuie să faci este să apelezi la un lichid care nu lipsește din nicio locuință și care curge la robinet.

Apa oprește creșterea buruienilor și le ține sub control, relatează cumsa.ro. Este de ajuns să o pui la fiert într-o oală încăpătoare până când atinge punctul de fierbere. Experții spun că apa clocotită are rolul de a distruge structura celulară a buruienilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, are puterea de a le stopa complet. Folosește un ibric pentru a uda locurile unde ai plante în grădină și unde există deja iarbă. Ține cont de faptul că unele răsaduri vor avea nevoie de mai multe astfel de ”tratamente”.

În cazul în care plantele pe care vrei să le protejezi cresc foarte aproape de buruieni, atunci ar fi bine să nu folosești acest truc. Mai atenție, apa clocotită ar putea să omoare răsadurile pe care le ai plantate în curte.

ADVERTISEMENT

Ce rol are apa clocotită pentru plantele din grădină

Apa clocotită are și are roluri importante când vine vorba de plantele din grădină, mai ales dacă au fost plantate primăvara. Această soluție simplă, utilă și la îndemâna tuturor agricultorilor este perfectă pentru a dezinfecta solul.

Se recomandă să se aplice înainte de a pune semințele în răsad. De asemenea, poate fi de mare ajutor și în dezinfectarea semințelor care se pun în pământ, însă trebuie să știi că temperatura ideală este de 50 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată apa se toarnă la baza buruienilor. Pentru a ușura munca și mai mult este indicat să se taie ierburile și apoi să se pună apa direct la baza lor. Țintește rădăcina pentru a fi sigur că nu strici legumele din jur.

ADVERTISEMENT