Life

Metode prin care șoferii din Grecia evită plata taxelor pe autostrăzi. Riscă sancțiuni grave

Trucurile periculoase folosite de șoferii din Grecia pentru a evita plata taxelor pe autostradă. Aceștia riscă sancțiuni grave.
21.05.2024 | 15:52
Metode prin care soferii din Grecia evita plata taxelor pe autostrazi Risca sanctiuni grave
Metode prin care șoferii evită plata taxelor pe autostrăzi. Foto: Canva
ADVERTISEMENT

Mulți șoferi din Grecia evită plata taxelor la punctele de taxare de pe autostradă. Astfel, ei găsesc tot felul de metode de a fenta autoritățile.

Metode prin care șoferii din Grecia evită plata taxelor pe autostrăzi

Șoferii din Grecia refuză plata la punctele de taxare de pe autostradă. Ei folosesc tot felul de trucuri și metode riscante care le pot aduce sancțiuni grave.

ADVERTISEMENT

Una dintre metodele folosite este de a se apropia foarte tare de mașina din față, al cărui șofer finalizează plata, așa cum se cuvine. După ce tranzacția este acceptată și bariera se ridică, șoferul din spate accelerează și trece rapid alături de vehiculul din față, profitând de moment.

Această evaziune este mult mai ușoară pentru motocicliști. Ei așteaptă cu răbdare pe partea dreaptă a mașinilor, până când șoferii plătesc regulamentar. De îndată ce bariera se deschide, motocicliștii se strecoară în viteză pe lângă mașină.

ADVERTISEMENT

Unii șoferi folosesc plăcuțe de înmatriculare pliante, adăugate peste cele originale. În acest fel, le camuflează în fața camerelor speciale de înregistrare a traficului.

Pe lângă stațiile de taxare unde există un perceptor de taxare, infractorii aleg să meargă pe benzile speciale care funcționează prin detectare electronică.

ADVERTISEMENT

Trucuri periculoase folosite de șoferii din Grecia. Riscă sancțiuni grave

Această manevră poate fi extrem de periculoasă și poate duce la accidentări serioase. De exemplu, unii motocicliști nu ajung să treacă de barieră într-un timp optim, rezultând în accidentări destul de grave. Cu siguranță, consecințele și riscul implicat nu merită evitarea taxelor.

Cei care fentează plata taxelor pe autostradă vor primi amenzi administrative mari, dar și ridicarea permisului de conducere, împreună cu plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului, timp de 20 de zile, relatează cei de Ziare.com

ADVERTISEMENT

Legea în Grecia prevede că: „Traficul vehiculelor este interzis pe autostrăzi, drumuri expres, tuneluri și poduri distinse prin semne speciale fără plata taxei de trecere, atunci când este prevăzută o astfel de plată. Proprietarul și conducătorul autovehiculului sunt răspunzători solidar pentru plata taxei de trecere. Atestarea încălcării se face de către organele de poliție competente care o constată fie personal, fie prin mijloace tehnice sau electronice”.

ADVERTISEMENT