Fotbal intern

Metode “speciale” cu copiii ale antrenorului care l-a lansat pe stelistul Niţă: “Meritaţi să vă calc în picioare”

Sportul românesc are o mare problemă la nivelul copiilor şi juniorilor, antrenorii de la această categorie de vârstă având un comportament care pare a semăna mai mult cu cel al fanilor din...
01.05.2017 | 11:45
Metode speciale cu copiii ale antrenorului care la lansat pe stelistul Nita Meritati sa va calc in picioare

Sportul românesc are o mare problemă la nivelul copiilor şi juniorilor, antrenorii de la această categorie de vârstă având un comportament care pare a semăna mai mult cu cel al fanilor din tribune, decât cu al unor pedagogi adevăraţi. Au existat numeroase ieşiri în decor ale tehnicienilor în ultimul timp, doar exemplul lui Liviu Petrache de la Iaşi, care exersa lovituri de karate pe un elev de-al său fiind elocvent în acest sens.

Sâmbătă, la prânz, un alt individ care ar trebui să educe tinerii fotbalişti şi să-i pregăteasc pentru viaţă, a oferit un spectacol jalnic la un meci al unor puşti de 10-11 ani. Sub ochii fiului patronului şcolii de fotbal Panda Juniors dar, şi mai grav, al părinţilor, antrenorul Dan Răhăianu şi-a făcut fotbaliştii în toate felurile, înjurăturile şi ameninţările curgând pe bandă rulantă. Încă o dată – atenţie! -, tehnicianul care se laudă că l-a avut ca elev şi pe portarul stelist Florin Niţă, a utilizat un limbaj de peluză la un banal joc între două grupe de copii născuţi în 2006 şi 2007 de la şcolile de fotbal Panda Junior şi FC Ruşanu, disputat pe stadionul Tineretului de lângă Arcul de Triumf.

“Pedagogul” Răhăianu a fost auzit strigând la micuţii fotbalişti: “Ştiţi ce meritaţi? Să vă iau la picioare! Ai auzit, bă ăsta? Să vă calc în picioare. Nesimţiţi ce sunteţi!”; după care, urma un potop de invective.

Vezi video aici

Surprinzător, părinţii aflaţi pe margine nu au luat nicio atutidine, doi dintre aceştia chiar dându-i dreptate antrenorului.

“Dacă nu ţine cu vorba bună, mai spune şi dânsul o vorbă mai aspră” sau “A fost supărat că echipa nu a arătat bine. Se vede rău din afară, dar pune mult suflet în ceea ce face”, au fost singurele luări de poziţie ale celor de pe margine, surprinse de GSP.

“Am spus şi eu doar aşa, la nervi”

Antrenorului Daniel Răhăianu i se pare normal să se comporte aşa, pentru că… asta e metoda lui.

“Ce am făcut rău? Ce, i-am înjurat sau i-am bătut? Nu am înjurat pe nimeni. Nu i-am lovit, doar nu i-am călcat în picioare. Am spus doar aşa, la nervi…  Asta e metoda mea”, s-a apărat tehnicianul.

Nici patronul şcolii, Constantin Socol, nu e prea convins că “metoda” de pregătire e una greşită, dar de gura lumii a promis că îl va sancţiona.

“A greşit, nu trebuia să vorbească aşa ceva cu copiii. Probabil nu se va mai ocupa de grupa respectivă şi o va prelua alt antrenor. Ca antrenor este foarte bun, dar are aşteptări prea mari de la copii, iar copiii în momentul de faţă nu sunt la un nivel la care pot face performanţă. Aşteptările sunt prea mari de la ei, asta a fost singura greşeală”, a afirmat Constantin Socol pentru GSP.

Clubul Panda Juniors are 70 de copii legitimaţi, iar părinţii plătesc 150 de lei lunar pentru trei antrenamente pe săptămână.