Sport

Metodele incredibile prin care Becali, Borcea și Copos își ascundeau averile de comuniști: „Aduceam banii cu basculanta în curte”

11.03.2019 | 16:05
Metodele incredibile prin care Becali Borcea si Copos isi ascundeau averile de comunisti Aduceam banii cu basculanta in curte
Cristi Borcea, lovitură pentru Gigi Becali. Pe cine o vrea campioană în SuperLiga.

Gigi Becali, Cristi Borcea și George Copos au devenit cunoscuți în România datorită legăturilor avute cu fotbalul, fiecare dintre ei patronând cele mai puternice cluburi din țară: FCSB, Dinamo și Rapid. 

Metodele incredibile prin care Becali, Borcea și Copos își ascundeau averile de comuniști

Totuși, cei trei aveau sume impresionante de bani și înainte de a deveni cunoscuți publicului larg din țara noastră, încă de pe vremea regimului comunist. Cum în acea perioadă era la putere „Legea ilicitului”, prin care statul aplica un impozit de 80% bunurilor pe care o anumită persoană nu putea să le justifice prin muncă, aceștia găseau metode inedite pentru a-și păstra averile. Libertatea a dezvăluit modalitățile prin care cei trei au reușit să-și păstreze banii și înainte de 1989.

Cristi Borcea, intrat din nou la închisoare recent, își amintește că își ținea o bună parte din bani în carcasa ușii de la mașină, în timp ce Gigi Becali descărca banii în curte cu basculanta, iar acolo îi acoperea cu o prelată pentru a nu-i ploua.

„M-a prins Revoluția cu vreo 600.000 de lei în carcasa ușii de la mașină. Dădeam tapițeria jos și-i ascundeam acolo. Cum naiba să-i ții în casă?! N-aveai ce face cu banii, că nu puteai călători. Cum s-a dat drumul la granițe după Revoluție, am plecat în Turcia, apoi în vară la Coppa del Mondo în Italia”, a povestit Borcea.

„Aduceam blugi, tricouri și îmbrăcăminte cu tirurile din Turcia și le băgam în angrouri. Într-o seară, după ce-am strâns banii, i-am adus cu basculanta în curte, i-am descărcat și am pus o folie peste, mi-era să nu plouă peste noapte pe ei” – a dezvăluit Gigi Becali.

George Copos a adus doua dintre cele trei titluri cucerite de Rapid în istoria sa
George Copos a adus doua dintre cele trei titluri cucerite de Rapid în istoria sa

Copos făcea munca de jos

„Mi-am lăsat sângele tot învârtind la lopată să nu se întărească șapa până vin „meșterii” luni dimineață, ca să amenajăm magazinul, fiindcă mașina mi-a adus materialul duminica, atunci când oamenii erau liberi”, s-a confesat peste ani Copos.