Metodele neconvenționale de pregătire de la FCSB stârnesc controverse: “E simplu. Oprești echipa și iei sânge!” Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Eduard Dimiean   
în FCSB
01/12/2020, 10:15
Metodele neconvenționale de pregătire de la FCSB stârnesc controverse: “E simplu. Oprești echipa și iei sânge!” Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Metodele neconvenționale de pregătire de la FCSB stârnesc controverse: "E simplu. Oprești echipa și iei sânge" (sursă foto: sportpictures.eu)

Metodele necovenționale de pregătire de la FCSB, stârnesc controverse, Sensei-ul Florentin Marinescu având soluția pentru a stopa orice urmă de neîncredere.

Florentin Marinescu a fost preparatorul Stelei în perioada de glorie în care echipa a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, iar la începutul acestui an a primit cea mai înaltă distincție din artele marțiale: centura neagră cu 10 dani.

FANATIK a realizat în exclusivitate un interviu cu maestrul sportiv, după o vizită la dojo-ul din apropierea Arenei Naționale în care îi pregătește pe karatiști.

Metodele neconvenționale de pregătire de la FCSB stârnesc controverse: “E simplu. Oprești echipa și iei sânge”

S-a vorbit mult și despre metodele neconvenționale de pregătire de la Steaua în ultimii ani. Celebrele punguțe cu suc, benzi TRX sau ozonoterapie. Ce părere aveți? 

– Am auzit și eu de treburile astea. Știu la ce te referi. Diverse bomboane, corcodușe… Nu este exclus. În general, este foarte, foarte greu cu ce ți-a dat natura. Mai ales dacă în prima perioadă nu te-ai pregătit atât de bine.

Corpul nu este atât de bine pregătit și uneori ai nevoie de unele suplimente nutritive care pot căpăta alte valențe. Este aiurea să spui de cineva atâta vreme cât nu probezi. Aici este de probat.

Oprești echipa, iei sânge, iei urină și se vede clar. Nu e greu. Dacă ai interes. Dacă nu ai interes și vrei să iasă o anumită campioană…

Florentin Marinescu: “Ăla care vine din Italia sau din Germania, este obișnuit cu nivelul celei mai mari performanțe”

Maestrul Florentin Marinescu a explicat și beneficiile în a avea la echipă un preparator fizic provenit dintr-un campionat puternic: “Acum niște ani de zile îmi amintesc că au fost foarte mulți accidentați și au venit la mine să mă întrebe de ce se întâmplă chestia asta. Și le-am spus foarte clar. Ăla care vine din Italia sau din Germania, este obișnuit cu nivelul celei mai mari performanțe.

El vine de la un nivel înalt din Germania la un nivel înalt din România. Și se așteaptă ca jucătorul din România să fie ca și cel din Germania la nivelul ăla. Ori jucătorul neamț de la nivelul ăla a avut o pregătire și o alimentație la juniori care la noi nu există. Și el consideră fără să vrea că sunt la același nivel.

Până se dumirește că nu merge treaba. Păi dacă un jucător din Germania face o pregătire cu o halteră de 150 de kg și el vine și pune greutatea asta pe un jucător român care nu e pregătit, i-a terminat picioarele și le-a terminat de-a binelea”, a declarat pentru FANATIK, Sensei-ul Florentin Marinescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – UTA Arad: 1,91 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×