News

Metrorex a anunțat programul pentru zilele de Paște! Trenurile nu vor circula în noaptea de Înviere

03.04.2020 | 13:39
Metrorex a anunțat programul pentru zilele de Paște! Trenurile nu vor circula în noaptea de Înviere
Metrorex a anunțat programul din zilele de Paște. Sursa foto: Mediafax
ADVERTISEMENT

Având în vedere că Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, Metrorex vine în întâmpinarea călătorilor și anunță programul circulației trenurilor în perioada 17-20 aprilie 2020. În comunicatul de presă dat publicității în cursul zilei de vineri, reprezentanții companiei care operează întreaga rețea de transport subteran din Capitală precizează că metrourile vor circula la intervale de 10-11 minute, ca urmare a măsurilor impuse de autorități pentru stoparea răspândirii noului tip de coronavirus.

Metrorex a anunțat programul pentru zilele de Paște. Nu se circulă în noaptea de Înviere

Totodată, în condițiile în care au fost interzise toate evenimentele ce implică un număr mare de participanți, tradiționala slujbă din noaptea de Înviere va putea fi urmărită doar online. Prin urmare, Metrorex anunță întreruperea circulației trenurilor în noaptea de 18 spre 19 aprilie.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an, Metrorex reorganizează circulația trenurilor de metrou, astfel: în perioada 17- 20 aprilie 2020, trenurile de metrou vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de circa 10 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2-Străulești) la un interval de circa 11 minute.

De asemenea, informăm publicul călător că în contextul actual și ținând cont de Ordonanța Militară nr.2/21.03.2020 care prevede la art. 9, alin. 2 că : “Se pot oficia slujbe în locașele de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”, în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020 , trenurile de metrou nu vor circula!   Vă urăm sărbători cu sănătate alături de cei dragi!”, se arată în respectivul comunicat.

ADVERTISEMENT

Sindicatul Metrorex a solicitat DSP testarea tuturor angajaților, după ce un controlor a fost diagnosticat cu coronavirus

În altă ordine de idei, un angajat al Metrorex a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus în cursul zilei de marți, 31 martie. Potrivit reprezentanților companiei, bărbatul, controlor acces metrou la stația Laminorului, se afla în concediu medical din data de 20 martie, pe fondul unor alte probleme de sănătate.

Chiar dacă prin natura funcției nu a intrat în contact cu călătorii, având doar atribuții de supraveghere, ceilalți angajați au fost expuși riscului contaminării cu COVID-19. Din această cauză, președintele Sindicatului Metrorex, solicită DSP testarea de urgență a tuturor membrilor personalului.

Solicităm Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să facă ce se impune în astfel de situaţii şi de asemenea să testeze salariaţii Metrorex, cu prioritate pe cei din linia întâi. Solicităm Ministerului Transporturilor să sprijine achiziţia în regim de urgenţă a materialelor de protecţie a personalului”, a declarat Ion Rădoi pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri