News

Metrorex, anunţ de ULTIMA ORĂ! O nouă staţie de metrou pe Magistala 2, Berceni-Pipera

02.10.2019 | 10:17
Metrorex anunt de ULTIMA ORA O noua statie de metrou pe Magistala 2 BerceniPipera
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru bucureștenii care circulă cu metroul, întrucât vor avea parte de o nouă stație pe Magistrala 2, Berceni-Pipera. Anunțul a fost făcut chiar de Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presă transmis recent. Compania care operează întreaga rețea de transport subteran din Capitală precizează că staţia de metrou va fi realizată la suprafaţă şi se va situa între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, ca urmare a semnării unui protocol între Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Primăria Sectorului 4.

Metrorex anunță contruirea unei noi stații de metrou

Proiectul se va realiza în continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizând şi terenul aferent liniei de probă şi legătura reţelei de metrou cu staţia CF Popeşti. Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primăria Sectorului 4 va asigura sursele de finanţare necesare, precum şi toate operaţiunile care derivă din gestionarea surselor de finanţare, proiectarea şi edificarea obiectivului staţie de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia”, au transmis oficialii Metrorex.

ADVERTISEMENT

Pentru moment nu este cunoscută data exactă la care se va finaliza proiectul, însă reprezentanții companiei menționează că stația de metrou va intra în proprietatea statului, împreună cu infrastructura aferentă, de îndată ce lucrările vor fi duse la bun sfârșit.

Noua stație va fi construită pe Magistrala 2, Berceni-Pipera. Sursa foto: capital.ro
Noua stație va fi construită pe Magistrala 2, Berceni-Pipera. Sursa foto: capital.ro

Datoriile Metrorex ar putea duce la suspendarea lucrărilor de mentenanță

Chiar dacă se pregătește de construirea unei noi stații de metrou, Metrorex are parte și de vești mai puțin bune în aceste zile. Societatea care administrează transportul public subteran este somată să achite datoriile către Alstom, în caz contrar, lucrările de mentenanță vor fi suspendate, ceea ce va face ca circulația să se desfășoare cu mare dificultate.

ADVERTISEMENT

În clipa de față am ajuns în faza finală a procedurii și va trebui la un moment dat, dacă situația rămâne așa, să trimitem notificarea de sistare a serviciilor. În măsura în care vom ajunge acolo, vom anunța toată media să nu fie luată lumea prin surprindere. Am primit o propunere de eșalonare a plăților, prima tranșă plătită până luni, la sfârșitul lui septembrie și restul până la sfârșitul anului 2019. Rămâne să vedem dacă va fi plătită această tranșă până luni. În caz contrar, ne vedem dispuși să ne reducem nivelul de lucru, la minim o treime”, a transmis directorul Alstom, Gabriel Stanciu.

Tags: