News

Metrorex, anunț de ultima oră! S-a redeschis o stație de metrou cu o săptămână mai devreme

26.08.2019 | 15:20
Metrorex anunt de ultima ora Sa redeschis o statie de metrou cu o saptamana mai devreme

Metrorex a făcut un anunț de ultima oră! Conform reprezentanților companiei, accesul dinspre Piaţa Iancului la staţia de metrou Obor a fost redeschis luni, 26 august. Lucrul acesta s-a întâmplat chiar mai repede cu o săptămână decât termenul prevăzut. “Metrorex anunţă că s-a redeschis accesul dinspre Piaţa Iancului a staţiei de metrou Obor. Lucrările de refacere a placajelor de la cele două scări fixe, existente la acel acces, au fost finalizate mai devreme.

Metrorex, anunț de ultima oră!

Astfel, calea de acces este la dispoziţia publicului călător începând de astăzi, 26.08.2019, faţă de data preconizată pentru deschidere, 1.09.2019″, precizează compania. Într-un comunicat de presă, Metrorex anunţa că, în perioada 19 august – 1 septembrie 2019, accesul staţiei de metrou Obor (în sensul de mers spre Dristor, ieşirea spre magazinul Obor), de pe Magistrala I, (Dristor-Pantelimon) va fi închis pentru refacerea treptelor de acces.

Nu este singurul important legat de Metrorex. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că darea în folosinţă a metroului din Drumul Taberei va avea loc în luna decembrie! Așadar, de Crăciun, bucureștenii din cartierul respectiv vor putea merge acasă cu acest mijloc de transport în comun. Şeful de la Transporturi a precizat că s-a acceptat eşalonarea datoriilor pe care Metrorex le avea către constructorul italian şi a reiterat că acestea nu afectează construcţia Magistralei 5, ci au fost câştigate în instanţă pentru lucrări suplimentare.

Metrorex, anunț de ultima oră! Metrorex
Metrorex a încheiat lucrările mai devreme cu o săptămână la stația Obor. Sursa foto – facebook

Ce se întâmplă cu metroul din Drumul Taberei

“Secţiunea 5 (de metrou – n. r.), da, în decembrie. Sunt rezolvate acolo absolut toate problemele. S-a acceptat eşalonarea pe care a făcut-o Metrorex cu firma respectivă, dar acea sumă care a fost câştigată în instanţă nu afectează deloc construcţia M5. Pentru bugetul prevăzut pentru Magistrala 5 practic ce execută banii ăia îi primesc.

Aceia erau nişte bani pentru nişte lucrări suplimentare care au fost câştigaţi în instanţă. Mi-am asumat şi eu şi directorul (Metrorex n.r.) că îl vom da în trafic la sfârşitul anului. Este un proiect care şi aşa este întârziat foarte mult, dar 97% din punct de vedere al stadiului fizic este finalizat”, a explicat Răzvan Cuc, ministrul transporturilor.

 

 

 

 

 

Tags: