News

Metrorex anunță noi stații de metrou în zona Pipera ”pentru a reduce timpul de la 3 minute la 1 minut”

30.05.2019 | 16:19
Metrorex anunta noi statii de metrou in zona Pipera pentru a reduce timpul de la 3 minute la 1 minut

Metrorex anunță noi stații de metrou în zona Pipera cu scopul de a fluidiza traficul și de a reduce aglomerația la orele de vârf, căci trenurile de la metrou sunt pline-ochi mai ales dimineața și după amiaza. Șefii de la metrou spun că prelungirea Magistralei 2 este o prioritate pentru Metrorex și că se lucrează din plin la aplicarea acestui plan.

Noi stații de metrou în zona Pipera pentru a mai reduce din aglomerație

“Este o prioritate a noastră, acum căutăm sursa de finanţare, pentru a da drumul la studiul de fezabilitate, în vederea extinderii Magistralei 2 în zona Pipera, pentru a reduce timpul de la 3 minute la 1 minut”, a declarat șeful Metrorex, Dumitru Șodolescu, conform știrileprotv.ro.

Directorii mijlocului de transport în comun spune că pentru a scăpa de aglomerațiile de la stațiile Aurel Vlaicu și Pipera s-a încheiat deja un protocol între Primăria Sectorului 2 și Primăria Generală a Capitalei. Șodolescu a spus că Metrorex nu a uitat și de cel de-al treilea tronson al Magistralei 6, care ar duce bucureștenii mai repede spre Otopeni.

O zi normală la metrou, în București. Sursa foto: B365

Ce se mai aude de stația din Drumul Taberei

Cât despre punerea în funcțiune a stației din Drumul Taberei, cei de la Metrorex continuă în același spirit optimist. Doar că, de data aceasta, au recunoscut că nu există oficial un termen de punere în funcțiune a traseului Eroilor-Drumul Taberei. Secretarul de stat de la Transporturi, Dragoș Titea, este ceva mai pozitiv și spune că stația de la Drumul Taberei va fi pusă în funcțiune chiar din acest an, de la toamnă.

“Nu există decât un singur termen pentru punerea în funcţiune, şi anume 48 de luni, asta înseamnă de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor curg cele 48 de luni, celelalte secţiuni – Infrastructură, Arhitectură, Automatizare, trebuie să se încadreze în acest grafic de finalizare de 48 de luni – sfârşitul lui 2023, dacă nu vor fi contestaţii care sunt în afara controlului nostru”, precizează directorul Metrorex, Șodolescu.