News

Metrorex nu va concedia angajații care au protestat pe șine. Acțiunile penale merg mai departe

30.03.2021 | 21:16
Metrorex nu va concedia angajații care au protestat pe șine. Acțiunile penale merg mai departe
Metrorex nu va concedia angajații care au protestat pe șine. Acțiunile penale merg mai departe Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Angajații care au participat la protestele care au blocat activitatea de la metrou nu vor fi sancționați, iar Metrorex nu face disponibilizări, a anunțat la finalul discuțiilor cu sindicaliștii de la USLM, directorul companiei, Ștefan Paraschiv.

Angajații nu vor fi concediați, acțiunile de natură penală continuă

Ștefan Paraschiv, directorul companiei Metrorex, a subliniat, după încheierea primei runde de discuții cu sindicaliștii de la USLM, că salariații care au participat la protestul care a blocat pentru o zi transportul cu metroul în Capitală își vor păstra locurile de muncă.

ADVERTISEMENT

„Situaţia economică a companiei va fi pe agenda unei discuţii viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să îşi asaneze problemele financiare.

Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri şi cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliţi prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere.

ADVERTISEMENT

Pe perioada discuţiilor cu sindicatul, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la acţiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucureşti”, se arată în comunicatul transmis de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

Aceeași sursă precizează că celelalte acţiuni de natură penală şi cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează.

Prejudiciul cauzat de acțiunea de ocupare a metroului bucureştean se ridică la 2.826.642 lei, anunţă Metrorex.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri