Sport

Exclusiv. A fost MĂCEL la metrou! Filmul complet al INCIDENTELOR

A fost o zi de coşmar pentru naţionala României. Începuse perfect, cu înfrîngerea suferită de Muntenegru în Armenia, dar a continuat cu dezastrul. Contra Poloniei, pe Arena Naţională,...
13.11.2016 | 00:09

A fost o zi de coşmar pentru naţionala României. Începuse perfect, cu înfrîngerea suferită de Muntenegru în Armenia, dar a continuat cu dezastrul. Contra Poloniei, pe Arena Naţională, “tricolorii” au avut una dintre cele mai slabe prestaţii din ultimii ani.

Şi au ajuns pe locul 4 în grupa E, departe de zona care dă speranţe de calificare la mondiale.

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU IMAGINI

Şi, de parcă nu ar fi fost suficient dezstrul din teren, “ultraşii” mai multor echipe, în frunte cu steliştii, dinamoviştii, rapidiştii şi petroliştii, s-au întrecut în acte de huliganism. Atît pe stadion, cît şi în afara lui. Letargia arătată de teren de români a contrastat cu atitudinea celor din tribune, care au avut “mare chef de joc”. Mai mulţi martori oculari au relatat pentru FANATIK.RO filmul complet al incidentelor de la România-Polonia. Şi nu au fost deloc puţine.

Steliştii, alături de fraţii bulgari pe traseul Tineretului / Muncii

Alături şi de 50 de fani ai celor de la ŢSKA Sofia, steliştii s-au strîns la Tineretului, de unde au plecat, escortaţi de jandarmi, pe jos, spre stadion. Pe parcursul drumului, “ultraşii” au scandat împotriva lui Gigi Becali, cu un mesaj clar: „FCSB nu este Steaua!”. Banner pe care l-au afişat inclusiv pe stadion. Pe stadion, cînd au strigat împotriva patronului vicecampioanei, mulţi spectatori de la tribune au început să-i fluiere. Pe măsură ce s-au apropiat de Arena Naţională şi-au amintit de marea rivală Dinamo. Şi, desigur, şi de încurajările pentru echipa naţională. Torţe şi stroboscoape în arsenalul steliştilor. Au fost şi cîteva petarde, aruncate de cei care au stat lîngă fanii polonezi. În toate aceste războaie, la finalul meciului, la 0-3, steliştii au rămas alături de “tricolori” şi au strigat “România, România!”.

Rapidiştii, primii care au dat torţe! Război cu FRF şi LPF

Rapidiştii au stat la primul inel al peluzei nord şi au fost primii dintre fanii români care au aprins torţe, încă din primele 10 minute. Au fost urmaţi, la scurt timp, de stelişti şi de ceilalţi ultraşi. Polonezii dăduseră deja startul. Fanii giuleşteni au purtat un permanent război cu FRF şi LPF. Au avut, de asemenea, un banner pe care au scris “Rapid nu moare”. Au încurajat echipa o mare parte din meci, dar pe final au fluierat o parte dintre jucători, în special pe cei care au trecut pe la rivala Steaua. Inclusiv pe Nicuşor Stanciu, în momentul în care acesta a fost schimbat.

15036502_1464429820241708_5982631966936614432_n

Dinamoviştii, bătaie în stadion cu “ultraşii” polonezi

Dinamoviştii, care au fost cei mai numeroşi dintre toţi “ultraşii” români, au avut ca principal obiectiv pătrunderea în peluza polonezilor. Au fost, în mod surprinzător, repartizaţi în apropiere de leşi. Această greşeală de strategie a Jandarmeriei a provocat mari probleme pe parcursul jocurilor. În cele din urmă, cele două grupuri s-au ciocnit într-o zonă neutră. Polonezii erau clar depăşiţi numeric şi au fost salvaţi, în cele din urmă, de intervenţia forţelor de ordine. Oricum, foarte întîrziată şi fără prea multă vigoare.

Petarda care l-a afectat pe Lewandowski, din zona petroliştilor

Unul dintre cele mai tensionate momente a venit în momentul în care o petardă aruncată din zona fanilor români a explodat la doar cîţiva metri de Robert Lewandowski. Starul lui Bayern Munchen a avut nevoie de cîteva minute pentru a-şi reveni, timp în care s-a discutat inclusiv de întreruperea definitivă a partidei. Conform martorilor oculari, petarda care a fost la un pas să provoce o tragedie a venit dintr-o zonă în care se aflau fani ai Petrolului. Şi ei, la rîndul lor, au avut un război cu FRF şi LPF.15078996_1634360363256735_7592807459220737540_n

Steliştii şi rapidiştii, bătaie la Piaţa Victoriei: “Au fugit pe şine!”

Scenele horror nu s-au terminat nici după fluierul final al partidei România-Polonia. Ba chiar a fost una dintre cele mai terifiante scene din cumplita zi de vineri. Totul a pornit după ce s-au intersectat un grup de stelişti cu unul de rapidişti, la staţia de metrou Piaţa Victoriei. Evident depăşiţi numeric, rapidiştii nu au evitat iniţial conflictul. “Vedeţi voi cînd ajungem la Eroilor”, a fost mesajul pe care l-au transmis la ameninţările steliştilor. Conflictul a escaladat repede şi s-a ajuns imediat la pumni şi picioare, spre disperarea celorlalţi călători, care încercau să plece din zonă. În momentul în care au văzut că nu mai pot face faţă, fanii rapidişti au recurs la o modalitate disperată de a scăpa. Au fugit peste şinele de tren, pe celălalt peron. Din fericire, nici un tren nu a trecut în acele momente de groază.

Peluza Nord Steaua a capturat un steag al polonezilor

Dacă Sudul s-a răfuit cu rapidiştii, nici cei de la Nord nu au stat degeaba. Băieţii de la Titan Boys au postat pe Internet un steag capturat de la polonezi, după o altercaţie care ar fi avut loc în centrul vechi. Inclusiv fanii Craiovei au postat imagini cu un steag capturat de la o brigadă a leşilor. Din păcate, pe teren, Lewandowski şi compania au fost cei care “i-au capturat” pe Chiricheş şi Grigore.

14962770_1633602133332558_9008571806028947274_n

48.583 de oameni au fost prezenţi vineri seară pe Arena Naţională la partida România-Polonia